Slováci sa zoznamujú s Vichy, trénovať budú na kvalitnejšej tráve

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 08:16 • 2 min
Slováci sa zoznamujú s Vichy, trénovať budú na kvalitnejšej tráve

VICHY - Prvý deň riadneho režimu na EURO 2016 vo Francúzsku mali slovenskí futbalisti vyplnený mierou vrchovatou rôznymi oficialitami, ktoré na záver utorka korunoval prvý otvorený tréning pre verejnosť. Tá privítali debutanta na šampionáte mimoriadne prajne a úprimne, čo slovenských hráčov veľmi potešilo.

slovakia

left justify in out

Oveľa menej už kvalita hracej plochy na miestnom štadióne Darragon, ktorý počas sezóny slúži miestnemu ragbyovému klubu. Tomu zodpovedal aj trávnik, hoci domácim veľkú snahu na jeho zodpovedajúce pripravenie určite uprieť nemožno. Našťastie, Slováci na tomto štadióne už trénovať nebudú, keďže išlo o "povinnú akciu UEFA". Zverenci trénera Jána Kozáka sa budú na súperov v B-skupine z Walesu, Ruska a Anglicka pripravovať v oficiálnom tréningovom centre UEFA v areáli Omnisport. Ten leží v rozsiahlom parku v komplexe s hipodrómom, so stajňami i dráhami a tiež futbalovou plochou s príslušnými trávnatými priestormi.

 

"Tu nebudeme trénovať stále, pretože terén bol veľmi zlý. Ale bola dobrá atmosféra, došli ľudia a snažili sme si to užiť. Už nám to niekto hovoril, takže sme vedeli, že príde okolo dvetisíc ľudí. Je to pekné, určite," podelil sa o dojmy z úvodného tréningu Vladimír Weiss. V podobnom duchu prvú absolvovanú tréningovú jednotku hodnotil aj skúsený Stanislav Šesták: "Určite však budeme trénovať na oveľa lepších terénoch, ako to bolo dnes, lebo na pol ihriska sa v podstate ani nedalo byť." Hráča Ferencvárosu Budapešť ale potešili prajní domáci Francúzi, ktorí každú peknú akciu slovenského tímu ocenili búrlivým aplauzom: "Hoci možno nie sme najznámejší, sme predsa účastník EURO. Bolo pekné, že sa ľudia prišli pozrieť na otvorený tréning v takom hojnom počte. Prišla väčšia návšteva ako v našej lige, to je potešujúce."

 

Dopoludnia si hráči prevzali nové kopačky, podpisovali dresy, vlajky i karty a absolvovali fotografovanie pre UEFA. To aby sa na obrazovkách, internetových stránkach a sociálnych sieťach objavili oficiálne portréty každého účastníka turnaja. Po prvom obede v hoteli sa celá výprava zúčastnila na oficiálnom privítaní na mestskej radnici, rýchlo sa ale ponáhľala na tréning za fanúšikmi. "Bolo to päť minút, nejako veľmi som to nevnímal," povedal Weiss, ktorému sa slovenské podmienky hoteli Les Celestins pozdávajú viac ako mali Slováci pri doposiaľ najlepšom výsledku ich histórie v podobe osemfinále MS 2010 v JAR pred šiestimi rokmi v Pretórii: "V porovnaní s Afrikou hej. Uvidíme, sme tu len jeden deň. Ale verím, že tu zostaneme čo najdlhšie."

 

Slováci sa len zoznamujú s novým prostredím, no už sa pomaly blíži aj prvý zápas. Deň D pre tím trénera Jána Kozáka nastane 11. júna v Bordeaux (18.00 SELČ) proti Walesu. "Prišli sme a v podstate sa iba zoznamujeme s prostredím. Dnes sme mali prvý a otvorený tréning. Hoci sme sa mali na prvý zápas koncentrovať už dnes, bude to určite od zajtra už na sto percent v ešte lepších podmienkach. Dnes sme mali ešte záležitosti ako fotenie, videá pre UEFA a podobne, videorozbor Walesu príde na rad určite ešte dnes večer alebo zajtra," vysvetlil Šesták.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona