Slováci sa už zabývali v paralympijskej dedine

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 09:36 • 2 min
Slováci sa už zabývali v paralympijskej dedine

BRATISLAVA - Slovenský paralympijský tím už sa v dejisku XII. zimných paralympijských hier naplno pripravuje na svoje súťaže, ktoré sa naplno rozbehnú v sobotu 10. marca. O cenné kovy v kórejskom Pjongčangu bude bojovať dovedna 15 športovcov spod Tatier vrátane štyroch navádzačov pri zjazdároch.

slovakia

left justify in out

Dejiska ZPH odcestovali Slováci v piatok, po takmer jedenásťhodinovom lete pristáli na letisku v Soule. Nasledoval trojhodinový presun autobusmi do paralympijskej dediny. Prvé dojmy uchvátili stojaceho zjazdára Martina Franceho. „Všetko vyzerá zatiaľ v pohode. Prvé dva dni sme mali také zoznamovacie s novým prostredím, teraz nás už čakajú aj tréningy na snehu. Na to som sa tešil, lebo rád objavujem nové veci,“ hovorí France. V pondelok plány zjazdárov zmaril čerstvý sneh a silný vietor, nemohli teda trénovať priamo na svahu.

Ubytovanie slovenskej výpravy prebehlo bez komplikácií, menšie zdržanie nastalo pri akreditácii. „Väčšinu akreditácií sme museli vymieňať. Našťastie, početná čínska delegácia prišla až vtedy, keď sme vybavili posledného nášho športovca, takže sme nemali žiadne veľké zdržanie“, prezradil šéf výpravy Maroš Čambal.

V utorok čakalo na Slovákov slávnostné vztyčovanie vlajky v paralympijskej dedine, teda oficiálne privítanie výpravy v dejisku ZPH 2018.

Informácie pochádzajú z oficiálneho webu Slovenského paralympijského výboru.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona