Slováci sa tešia na Wales

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 15:11 • 2 min
Slováci sa tešia na Wales

VICHY - Úvodný súboj slovenskej futbalovej reprezentácie na majstrovstvách Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) sa blíži. Zverenci Jána Kozáka si v sobotu v rámci základnej B-skupiny zmerajú v Bordeaux sily s Walesanmi, počas ďalšieho priebehu šampionátu vyzvú aj Rusov (15. 6. v Lille) a Angličanov (20. 6. v Saint-Étienne).

slovakia

left justify in out

Pred historicky prvým vystúpením SR na kontinentálnom šampionáte prevláda v mužstve "sokolov" skôr očakávanie a radosť ako nervozita.

"Sústredíme sa už na prvý zápas proti Walesu. Na duel sa veľmi tešíme, určite bude pre vývoj skupiny veľmi dôležitý," povedal počas stredajšieho mediálneho termínu vo Vichy obranca Peter Pekarík. "Všetci vieme, prečo sme sem prišli. Nervozita podľa mňa nie je, chceme potešiť Slovensko," uviedol stredopoliar Ondrej Duda, doplnil ho brankár Matúš Kozáčik: "Duel s Walesom už očakávame. Chceme podať čo najlepší výkon a podľa možnosti aj dosiahnuť dobrý výsledok."

Slovenskí futbalisti si pochvaľujú podmienky, ktoré užívajú vo svojom prechodnom domove, kúpeľnom mestečku Vichy. "Páči sa nám tu. Už keď sme prileteli, bolo všetko zorganizované tak, že som bol zaskočený. Páčil sa mi utorňajší tréning, tribúna bola plná ľudí," skonštatoval záložník Legie Varšava Duda. "Sú tu pre nás vytvorené maximálne podmienky, teraz je to už na nás, aby sme sa pripravili a zvládli tie zápasy," dodal gólman Viktorie Plzeň Kozáčik.

Spokojnosť vyjadril aj zadák Herthy Berlín. "Mali sme veľmi vrelé uvítanie. Všetko zatiaľ prebehlo bez problémov. Myslím si, že sme nadviazali na kvalitnú prípravu, ktorú sme absolvovali v Rakúsku," povedal Pekarík, ktorý pred šiestimi rokmi absolvoval aj majstrovstvá sveta v JAR: "Tento šampionát ma veľmi posunul dopredu, odvtedy som nabral skúsenosti, aj v bundeslige. Na takýto veľký turnaj je potrebné sa tešiť, každý zápas si užiť, odovzdať pre tím maximum a pokúsiť sa spraviť opäť úspech pre slovenský futbal."

Mužstvo Jána Kozáka v stredu na svojom ihrisku vo Vichy absolvovalo predpoludňajší tréning o 10.30 h, ten podvečerný je na programe o 17.00 h.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona