Slováci sa pri hlasovaní o Zlatú loptu 2014 priklonili k Ronaldovi

NETKY.SK • 13 Január 2015, 00:18 • 2 min
Slováci sa pri hlasovaní o Zlatú loptu 2014 priklonili k Ronaldovi

BRATISLAVA - Cristiano Ronaldo z Realu Madrid sa stal tretíkrát držiteľom Zlatej lopty FIFA určenej pre najlepšieho futbalistu roka 2014 aj vďaka hlasom slovenských zástupcov. Práve meno portugalského kanoniera sa totiž ako jediné objavilo na všetkých troch slovenských hlasovacích lístkoch zo Slovenska a všetky na prvom mieste.

slovakia

left justify in out

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel dal Cristiana Ronalda na prvé miesto a na druhé jeho oddielového kolegu z Realu Madrid Karima Benzemu. Ako tretieho určil Belgičana Edena Hazarda z Chelsea Londýn. Všestranný portugalský zakončovateľ skončil najvyššie i na hlasovacom lístku trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka, ktorý vytiahol na druhú priečku gólmana nemeckých majstrov sveta Manuela Neurea a na tretie temperamentného Švéda Zlatana Ibrahimoviča (Paríž Saint Germain). I šéf futbalového oddelenia v denníku Šport Peter Šurin zvolil najvyššie víťaza, na druhé miesto dal Neuera a na tretie argentínskeho štvornásobného víťaza Lionela Messiho.

 

Dvadsaťdeväťročný útočník úradujúceho šampióna Ligy majstrov a Portugalska triumfoval v prestížnej ankete magazínu France Football a Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) tretíkrát v kariére (pozn. predtým v r. 2008 a 2013) pred ďalšími dvoma finalistami - štvornásobným držiteľom ocenenia Lionelom Messi z Argentíny (FC Barcelona) a nemeckým gólmanom Manuelom Neuerom. Výsledky ankety vyhlásili na pondelkovom slávnostnom galavečeri vo švajčiarskom Zürichu. Ronaldo získal 37,66 % zo všetkých hlasov, Messi 15,76 % a Neuer 15,72 %.

Ako hlasovali o Zlatú loptu 2014 slovenskí zástupcovia:
Martin škrtel, kapitán SR: 1. Cristiano Ronaldo, 2. Karim Benzema, 3. Eden Hazard
Ján Kozák, tréner SR: 1. Cristiano Ronaldo, 2. Manuel Neuer, 3. Zlatan Ibrahimovič
Peter Šurin, denník Šport: 1. Cristiano Ronaldo, 2. Manuel Neuer, 3. Lionel Messi
/LEGENDA: prvý dostal 5 bodov, druhý 3 a tretí 1 bod/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona