Slováci sa posunuli v mixštafetách na 5. miesto

NETKY.SK • 22 Február 2014, 07:49 • 2 min
Slováci sa posunuli v mixštafetách na 5. miesto

SOČI - Slovenská miešaná štafeta biatlonistov Jana Gereková, Anastasia Kuzminová, Pavol Hurajt a Matej Kazár sa posunie v celkovom hodnotení olympijských pretekov v Soči na 5. miesto. Slováci dobehli v stredu v komplexe Laura do cieľa na 6. priečke, ale keďže Nemka Evi Sachenbacherová-Stehleová dopovala, Medzinárodný olympijský výbor diskvalifikoval jej tím a odobral mu 4. pozíciu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Evi Sachenbacherová-Stehleová mala 17. februára po pretekoch s hromadným štartom pozitívny dopingový test na metylexanamín. Disciplinárna komisia Medzinárodného olympijského výboru v zložení Denis Oswald, Nawal El Moutawakelová a Gunilla Lindbergová vylúčila 33-ročnú biatlonistku zo zimných olympijských hier Soči a odobrala jej akreditáciu. Zároveň ju diskvalifikovala z pretekov s hromadným štartom, v ktorých obsadila 4. priečku. O ďalšom treste už bude rozhodovať Medzinárodná biatlonová únia. Informácie zverejnil web MOV. 

Evi Sachenbacherová-Stehleová už v piatok potvrdila, že mala počas ZOH v Soči nález zakázanej látky pri antidopingovej kontrole. "Momentálne zažívam najhoršiu nočnú moru. Nedokážem si vysvetliť, z čoho vyvstal ten pozitívny výsledok vzorky. Všetky doplnky výživy som si nechávala otestovať v laboratóriu, aby som nič neriskovala. Môžem všetkých uistiť, že som nikdy neužila nedovolené prostriedky. Urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som sa očistila," poskytla prostredníctvom spravodajského servisu podujatia svoje stanovisko niekdajšia bežkyňa na lyžiach Sachenbacherová-Stehleová. 

Tridsaťtriročná Nemka ešte ako "klasička" získala na ZOH zlaté medaily v štafetách v Salt Lake City 2002 a tímovom šprinte vo Vancouveri 2010. K nim pridala tri strieborné kovy. Už v Turíne 2006 jej na päť dní zastavili činnosť, keďže mala zvýšenú hladinu hemoglobínu. Podľa Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) to však bolo zo zdravotných dôvodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies