Slováci sa naladili na Írov víťazne, Hamšík: "Ešte máme čo zlepšovať"

NETKY.SK • 11 August 2011, 15:42 • 2 min
Slováci sa naladili na Írov víťazne, Hamšík: "Ešte máme čo zlepšovať"

Slováci sa naladili na Írov víťazne, Hamšík: "Ešte máme čo zlepšovať"

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí futbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v prípravných zápasoch, keď v Klagenfurte zdolali domáce Rakúsko 2:1. Naposledy odchádzali v priateľskom meraní síl z ihriska so zdvihnutými hlavami vlani v júni, keď v generálke na MS zdolali doma Kostariku 3:0. V 16. prípravnom zápase pod taktovkou Vladimíra Weissa vybojovali štvrté víťazstvo, trikrát remizovali a deväťkrát prehrali. Čerstvý triumf navodil v ich tábore priaznivú klímu pred rozhodujúcou jesennou časťou kvalifikácie EURO 2012, ktorú Slováci štartujú 2. septembra v Dubline s Írskom.
      Pri absencii viacerých opôr (Škrtel, Ďurica, Šesták, Vittek, Stoch) potešili výkony ich nástupcov. Na stopérskom poste vyčnieval nielen výškou Ľubomír Michalík. Hráč anglického treťoligistu Carlisle United vyhrával hlavičkové súboje, čisto odoberal loptu a vzhľadom na svoje fyzické parametre ukázal solídnu obratnosť: "Bolo to skoro po roku, čo som nastúpil za reprezentáciu. Cítil som sa veľmi dobre, vyhrali sme po kolektívnom výkone a to je základ. Rakúšania boli rýchli, vedeli si dať loptu do nohy. Pri inkasovanom góle som bránil Janka, ale nestačil som už dostúpiť k nižšiemu Hofferovi a ten to trafil. Opakujem, dôležité je, že sme vyhrali," vyhlásil Michalík, ktorému v prvom polčase robil v zadnej línii garde skúsený Miroslav Karhan a po zmene strán Kornél Saláta. V druhom prípade pôsobila dvojica zohratejším dojmom.
      Slováci dokonale šokovali domácich, keď po polhodine viedli 2:0. Najskôr v 21. minúte po rohu Vladimíra Weissa hlavičkoval do siete Juraj Kucka a otvoril si strelecký účet v národnom tíme a o deväť minút udreli "modrí" znova. Weiss junior naviedol loptu z ľavej strany do stredu ihriska, prihral na voľného Hološka, ten z prvej uvoľnil do šance Ježa, ktorý prekonal Gratzeia, hoci záznam odhalil, že išlo o ofsajd. "Víťazstvo nás teší, lebo sme ho dosiahli po negatívnej sérii v príprave. Určite však máme čo zlepšovať. Herne to bolo dobré, mali sme do činenia so silným súperom, ktorý držal loptu, ale my sme dobre bránili a takticky sme to zvládli. Dali sme prvý gól zo štandardky a druhý po krásnej akcii," hodnotil generálku na Írsku kapitán Marek Hamšík. Aktivitou hýril na pravej strane trénerov syn, ktorý cítil veľký hlad po futbale a vymyslel oba góly svojho tímu. "Chceli sme vyhrať, a to sa nám podarilo, všetci sme podali napriemerné výkony. Rakúšania v druhom polčase pritvrdili, ale naše víťazstvo je zaslúžené. Výsledok bude, či už do nálady, alebo hernej pohody, pred Írskom veľmi dôležitý. V tom zápase však musíme byť ešte koncentrovanejší ako proti Rakúsku."  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies