Slováci sa najviac zaujímajú o Paríž a New York

NETKY.SK • 15 Jún 2013, 15:20 • 2 min
Slováci sa najviac zaujímajú o Paríž a New York

BRATISLAVA - Slováci sa za prvých päť mesiacov tohto roka zaujímali najviac o letenky do Paríža a New Yorku. Medziročne vzrástol záujem o Rím, ale aj Londýn, do ktorého si letenku kúpilo o 130 % viac Slovákov ako vlani, keď britská metropola organizovala letnú olympiádu. Vyplýva to z údajov cestovného portálu Pelikan.sk.

slovakia

left justify in out

Na čele rebríčka piatich najpredávanejších leteniek na Slovensku je rovnako ako minulý rok Paríž, a to aj napriek tomu, že bol zaznamenaný medziročný pokles záujmu o viac ako 15 %. Tento vývoj mohol byť spôsobený aj dočasným prerušením spojenia medzi Bratislavou a Parížom. Na cestu do Paríža tak Slováci využívali najmä Viedeň, prípadne Budapešť. Na druhé miesto sa za sledované obdobie dostal New York s medziročným nárastom zakúpených leteniek o 15 %. Spiatočná letenka z Viedne stojí v priemere 540 eur, no čoraz viac Slovákov sa zaujíma aj o odlety z letísk v susedných štátoch. Z poľského Krakova sa ceny leteniek do New Yorku začínajú od 450 eur. Najväčšími skokanmi sú metropoly Talianska a Veľkej Británie. Záujem o tieto destinácie vzrástol medziročne zhodne o viac ako 130 %. Pri oboch destináciách platí, že Slováci preferujú nízkonákladové spoločnosti aj napriek tomu, že na ceste nemajú zabezpečenú stravu a v cene letenky je iba príručná batožina. Pred letnou sezónou sa tradične zvyšuje záujem o prímorské destinácie. Oproti minulému roku sa do popredia dostal Lisabon. Vyšší dopyt je aj po exotických letenkách do destinácií ako Bangkok, kde k cene letenky približne 550 eur netreba mať vysoký rozpočet na ostatné služby. Trojhviezdičkové hotely tu ponúkajú izby za 10 eur na noc a ceny reštauračných či relaxačných služieb sú tiež výrazne nižšie ako v Chorvátsku, Turecku či Bulharsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies