Slováci sa môžu dostať do Chorvátska, ak tam vlastnia nehnuteľnosť či loď

NETKY.SK • 18 Máj 2020, 10:34 • 2 min
Slováci sa môžu dostať do Chorvátska, ak tam vlastnia nehnuteľnosť či loď

BRATISLAVA – Slováci sa môžu v súčasnosti dostať do Chorvátska, ak tam vlastnia nehnuteľnosť či loď. Teda nie ako štandardní turisti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

To uviedol prezident Zväzu cestovného ruchu (ZCR) SR Marek Harbuľák. Zdôraznil, že režim na hraniciach jednotlivých európskych krajín sa v súvislosti s ochorením COVID-19 výrazne líši.

 

Preukázanie sa negatívnym testom

Do Chorvátska môžu Slováci pricestovať cez Rakúsko a Slovinsko. "V Rakúsku je potrebné v prípade kontroly preukázať sa negatívnym testom na COVID-19, nesmie by však staršie ako štyri dni. To isté platí aj pri ceste z Chorvátska späť po tej istej trase," ozrejmil Harbuľák.

 

Cestovky by mohli navrhnúť odloženie zájazdu až do konca augusta 2021

 

Priblížil, že pravidlá sú iné pre nákladnú dopravu a iné pre osobnú dopravu, respektíve pre fyzické osoby, ktoré chcú z pracovného, súkromného alebo iného dôvodu navštíviť danú krajinu.

 

Chorvátsko v lete otvorí svoje pobrežie turistom

 

Stránky Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR

"V týchto dňoch zaznamenávame výraznejšie uvoľňovania týchto režimov v niektorých krajinách, no mnohé uvoľnenia sú stále podmienené vývojom ochorenia v danej krajine či susedných krajinách, a môžu sa meniť," podotkol.

 

Letná dovolenka v Chorvátsku? Počkáme si na verdikt ministerstva zahraničných vecí

 

Práve preto odporúča sledovať stránky a aktuálne informácie na stránkach Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies