Slováci sa dostali do baráže: Budú to malé majstrovstvá Európy, tvrdí Palgut

NETKY.SK • 29 Máj 2017, 15:19 • 2 min
Slováci sa dostali do baráže: Budú to malé majstrovstvá Európy, tvrdí Palgut

Bratislava - Slovenskí volejbaloví reprezentanti stále živia šancu na historický postup na svetový šampionát. Na kvalifikačnom turnaji v Holandsku po sérii kvalitných výkonov obsadili v šesťčlennej B-skupine druhé miesto a zabezpečili si účasť v júlovej baráži.

slovakia

left justify in out

Turnaj síce odštartovali prehrou s Rakúskom, ale potom zdolali Luxembursko, Moldavsko, po dráme aj Grécko a pred posledným zápasom proti domácemu Holandsku siahali na priamy postup na MS 2018.

 

"Žiadny outsider v našej skupine nebol, takže vo všetkých zápasoch sme museli a išli naplno. Ukázalo sa to, čo som hovoril aj pred turnajom, že Rakúšania nebudú ľahkí súperi a okrem zápasu s nami to potvrdili aj proti iným mužstvám," hodnotil podujatie tréner SR Miroslav Palgut. Na to, aby skupinu vyhrali a postúpili na MS priamo, museli Holanďanov zdolať 3:0. Napokon z toho bola prehra 2:3 a druhé miesto.

 

"Proti Grékom sme hrali neskoro, ešte k tomu sa predtým hrali dva päťsetové zápasy, takže do postelí sme išli o jednej v noci a potom proti Holanďanom sme nastupovali o piatej poobede. Proti domácim nám už trochu dochádzali sily, ale klobúk dole pred chalanmi ako zabojovali. Škoda toho druhého setu, kde sme hrali veľmi dobre, útočili veľmi dobre, ale v koncovke sme zle podali a set prehrali. Po prehre 2:3 sme napokon skončili na druhom mieste," pokračoval Palgut.

 

Kapitán SR Emanuel Kohút ocenil bojovné výkony a nezlomného ducha celého mužstva. "Bojovali sme a ukázali veľkú morálnu silu. Či už proti Grékom alebo proti Holanďanom. Proti Grécku sme otočili z 0:2 na 3:2 a to sa vždy cení. Škoda, že sme proti nim nevyhrali za tri body, lebo potom proti Holanďanom by to bol úplne iný zápas. Ak by sme s nimi mohli hrať otvorenú partiu, že kto vyhrá tak postúpi, tak verím, že by sme ich zdolali," vravel Kohút.

 

V baráži sa Slováci v termíne od 18. do 23. júla stretnú s päticou mužstiev, ktoré rovnako ako oni skončili v ďalších skupinách na druhých miestach. Ich súpermi budú Nemci, Belgičania, Estónci, Bielorusi a Španieli. Dejisko dodatkovej kvalifikácie oznámi Európska volejbalová konfederácia (CEV) neskôr. Na budúcoročný šampionát, ktorý sa uskutoční v Taliansku a Bulharsku, postúpi z baráže len íťaz. "Tam už nie je slabý súper. Všetko sú to veľmi kvalitné mužstvá. Budú to také malé majstrovstvá Európy," tvrdil kouč Palgut.

 

Tím SR pokračuje v nabitom programe. Už v utorok sa presúva do Popradu, kde odštartuje ďalší ročník Svetovej ligy. Od 2. do 4. júna privítajú Slováci pod Tatrami Japonsko, Austráliu a Portugalsko. "Chceme pokračovať v rovnakých výkonoch ako v Holandsku a vyhrať čo najviac zápasov. Budeme hrať doma, chceme potešiť fanúšikov. Uvidíme, ako doplníme nomináciu, či ju ovplyvnia zdravotné problémy," dodal tréner SR.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona