Slováci sa dnes zapoja do Svetového čistiaceho dňa, budú zbierať odpadky

NETKY.SK • 15 September 2018, 09:00 • 2 min
Slováci sa dnes zapoja do Svetového čistiaceho dňa, budú zbierať odpadky

BRATISLAVA - Slovensko sa v sobotu prvýkrát pripojí k medzinárodnej iniciatíve, ktorej ambíciou je "upratať svet". V rámci iniciatívy World Cleanup Day (v preklade Svetový čistiaci deň) má 15. septembra zbierať odpadky vo svojom okolí takmer 300 miliónov dobrovoľníkov zo 150 krajín.

slovakia

left justify in out

Slovenskí záujemcovia majú podľa organizátorov dve možnosti, ako sa zapojiť. Môžu sa zaregistrovať na jedno z dvadsiatich podujatí po celom Slovensku a upratovať spolu s ďalšími dobrovoľníkmi. Druhou možnosťou je zbierať odpadky individuálne a fotku označiť hashtagmi #UpracmeSlovensko, #WorldCleanupDay.

 

Organizovane sa bude upratovať v 19 slovenských mestách: Banská Štiavnica, Bratislava, Brezno, Holíč, Hviezdoslavov, Martin, Námestovo, Nitra, Nové Zámky, Poprad, Rabča, Senec, Snina, Stupava, Šahy, Šútovo, Trnava, Turany a Zázrivá. V Kysuckom Novom Meste sa upratovalo už v piatok (14.9.).

 

Príbeh Svetového čistiaceho dňa začal v roku 2008 v Estónsku. Vtedy ešte národné hnutie Let's Do It usporiadalo udalosť, ktorej sa zúčastnilo 50.000 obyvateľov. "Počas desiatich rokov sa povedomie o tejto myšlienke rozšírilo do 150 štátov sveta. Zapojilo sa okolo 21 miliónov ľudí a vyzbierali viac ako 500.000 ton odpadu," opisujú slovenskí organizátori.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies