Slováci sa chcú dostať do finálovej jazdy

NETKY.SK • 21 Február 2014, 14:47 • 2 min
Slováci sa chcú dostať do finálovej jazdy

SOČI - V Soči čaká na bobistov technicky náročný tobogan.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Štvrtýkrát v histórii sa na zimných olympijských hrách predstavia slovenskí bobisti. V Soči budú súťažiť len v štvorboboch, na svoj prvý štart si museli počkať až do záveru ZOH 2014. Svoje jazdy absolvujú v posledné dva dni tohtoročného športového sviatku.
"Mali sme dosť dlhú prestávku, keďže na dráhe absolvovali svoje súťaže sánkari. V uplynulých dvoch dňoch sme na tréningoch skúšali tobogan, ako sa zmenili po sánkaroch línie nájazdov do zákrut. Testujeme aj nože, k dispozícii máme viacero párov. Pri tréningoch som nebol spokojný so štartmi,“ povedal pilot slovenských posádok a zároveň šéf Slovenského zväzu bobistov (SZB) Milan Jagnešák. 

V Soči čaká bobistov technické ľadové koryto, ktoré si vyžaduje pozornosť pilota od štartu do cieľa. Jazdec musí byť maximálne sústredený, aby sa vyhol chybám. "Nie je to ľahká dráha, technicky je dosť náročná. Chceme zajazdiť tak, aby sme sa dostali do záverečnej finálovej jazdy, v ktorej sa predstaví už len najlepšia dvadsiatka. Veľa bude záležať od štartu,“ doplnil Milan Jagnešák, ktorý testuje najlepšie zloženie posádky. K dispozícii má Martina Tešoviča, Lukáša Kožienku, Juraja Mokráša a Petra Nárovca. 

Štvorboby čakajú nočné preteky, pre Slovákov to nebude nevýhoda. Na jazdy pod umelým osvetlením sú zvyknutí. "Keďže mám problém s videním, tak mám aj prispôsobený ochranný štít. Svetlo nebude problém, dráha je skvele osvetlená, je to takmer ako za bieleho dňa,“ pripustil pilot slovenských štvorbobov. 

Jagnešák veľa športovísk počas pobytu nenavštívil. Množstvo času trávil v hangári a pripravoval boby. Podarilo sa mu vyriešiť aj problém s prasknutým rámom. "Možno až 99 percent času som strávil v olympijskej dedine a hangári. Neustále som bol pri dráhe a robil okolo bobov. Dolaďoval som potrebné veci. Boby sú v poriadku, so starším pánom, ktorý nám to pomáhal dávať dokopy, sme stále v kontakte. Pri prvom stretnutí by som mu nedal ani päť korún, ale naučil som sa, že človeka nemôžete podceňovať. Nebyť jeho, problémy by sme nevyriešili,“ doplnil Jagnešák, ktorý sa so spolujazdcami predstaví na olympijských hrách v nových kombinézach, tretrách i prilbách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies