Slováci rozhodli: Na Street View chcú Tatry, Slovenský raj a Oravský hrad

NETKY.SK • 8 Apríl 2013, 15:04 • 2 min
Slováci rozhodli: Na Street View chcú Tatry, Slovenský raj a Oravský hrad

BRATISLAVA - Slováci a Slovenky si v záverečnej fáze projektu Slovenské Street View tipy vybrali hlasovaním tri lokality, ktoré budú zaradené do plánov ďalšieho snímania Street View. Stali sa nimi Vysoké Tatry, Slovenský raj a Oravský hrad.

slovakia

left justify in out

Projekt Slovenské Street View tipy, ktorý bol súčasťou iniciatívy Google na slovenskú nôtu, spustili 27. februára v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch (SACR). Slovenskí používatelia potom do 12. marca posielali svoje tipy na lokality, ktoré by chceli zahrnúť do služby Street View na Slovensku. Z pôvodných 4000 tipov od slovenských používateľov bol výber zúžený na 10 lokalít (Bardejov, Betliar, Bojnický zámok, Čičmany, Kalvária Banská Štiavnica, Oravský hrad, Slovenský raj, Spišský hrad, Vlkolínec a Vysoké Tatry), z ktorých si následne ľudia až do konca marca mohli na webstránke tipy.naslovenskunotu.sk vybrať svojho favorita. O finálovej trojici miest rozhodlo viac než 30-tisíc hlasov, pričom Vysoké Tatry dostali viac ako 6500 hlasov, Slovenský raj 5500 hlasov a Oravský hrad 3500 hlasov. "S výberom víťazných lokalít sme spokojní. Ukázalo sa, že Slováci majú dobrý vkus. Nasnímanie Vysokých Tatier, Slovenského raja a Oravského hradu pre Street View vizuálne predstaví tieto významné turistické ciele zahraničným návštevníkom,“ uviedla generálna riaditeľka SACR Marta Kučerová. 

Snímanie víťazných lokalít je naplánované na leto, kedy by na Slovensko mali doraziť špeciálne Street View trojkolky a takzvané Street View Trekkery. "Slovenské Mapy Google vylepšujeme už od roku 2007 a Street View fotografie sú jedným z ich najvýraznejších doplnení. Táto technológia má veľký význam pre používateľov, ktorí sa do hlasovania veľmi intenzívne zapojili, ale taktiež pre firmy a podnikateľov z cestovného ruchu v regiónoch, ktoré tak môžu inšpirovať ďalších miestnych či zahraničných návštevníkov," povedala Janka Zichová, manažérka PR a komunikácie pre český a slovenský Google.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies