Slováci remizovali v generálke na šampionát so Severným Írskom

NETKY.SK • 5 Jún 2016, 08:34 • 2 min
Slováci remizovali v generálke na šampionát so Severným Írskom

TRNAVA - Slovenskí futbalisti remizovali v sobotňajšej generálke na EURO 2016 s reprezentáciou Severného Írska 0:0. Duel dvoch účastníkov finálového turnaja na Štadióne Antona Malatinského v Trnave, ktorý sledovala vyše 18-tisícová divácka kulisa, priniesol minimum šancí a skončil sa spravodlivo nerozhodným výsledkom.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Jána Kozáka predtým v záverečnej fáze prípravy zdolali Gruzínsko a Nemecko zhodne 3:1 a stále platí, že v tomto kalendárnom roku nenašli premožiteľa. V marcovom asociačnom termíne uhrali dve remízy (0:0 doma s Lotyšskom, 2:2 v Írsku).

Po zápase so Severnými Írmi sa slovenskí futbalisti v pondelok presunú do Francúzska. Prvý súboj na šampionáte ich čaká v sobotu 11. júna o 18.00 SELČ v Bordeaux proti Walesu, ďalšie stretnutia odohrajú v Lille (streda 15. júna o 15.00 SELČ proti Rusku) a Saint-Étienne (pondelok 20. júna o 21.00 SELČ proti Anglicku).

Priebeh zápasu:
Slováci nastúpili v takmer najsilnejšom zložení s výnimkou nedoliečeného Hubočana, ktorého miesto na ľavej strane obrany zaujal Švento. Domáci sa od úvodu chceli presadiť tradične silnou kombinačnou hrou, ale narážali na zhustený priestor pred šestnástkou súpera. Severní Íri znenazdajky pohrozili ako prví v 8. minúte, z ľavej strany putovala lopta až ku kanonierovi Laffertymu, ktorého strelu obetavo zblokoval Pekarík. Po štvrťhodine zabojoval Švento, prihral Weissovi a jeho prízemná strela vnútri šestnástky len tesne minula pravú žrď. Generálkovému súboju na šampionát chýbalo väčšie tempo, predsa len o čosi snaživejším dojmom pôsobil Kozákov tím, ktorý išiel v ústrety otvoreniu skóre.

 

V 23. minúte nebol od toho ďaleko Ďuriš, lenže pri vzdialenejšej žrdi sa márne načahoval za centrom Hrošovského. Severní Íri sústredene bránili a Kozákovcom chýbal moment prekvapenia. V 40. minúte ho vymyslel Ďuriš, ktorý na hranici ofsajdu predĺžil loptu na rozbehnutého Maka. Ten postupoval v najväčšej šanci prvého polčasu sám na brankára McGoverna, ktorého však nedokázal prekonať. V úplnom závere prvého dejstva vystrelil nebezpečne Baird, ktorého pokus Kozáčik na dvakrát zneškodnil.

 

V 47. minúte Hrošovský videl do šestnástky nabiehajúci Weissa, ideálne načasoval prihrávku na svojho kolegu, ten však z uhla vysoko prestrelil bránu. V 55. minúte musel pre zranenie odstúpiť z hry najnebezpečnejší hráč hostí Lafferty, ktorého nahradil Washington a už onedlho sa ocitol v dobrej príležitosti. Škrtel mu nechal dostatok priestoru a tak sa hosťujúci útočník dostal až k zakončeniu, Kozáčik vytiahol bravúrny zákrok a nohou loptu vykopol do bezpečia. Tréner Kozák sa snažil oživiť statický ofenzívny prejav dvojitým striedaním. Stoch s Dudom mali rozhýbať zadnú líniu súpera, čo sa čiastočne podarilo, ale len čo sa týka naznakov šancí. Slováci vytrvalo obliehali pokutové územie súpera, do koncovky sa však nedostali. V 82. minúte mohlo zahrmieť na opačnej strane, keď Kozáčik preukázal výnimočný postreh a rukou v poslednej chvíli zastavil neúmyselný teč Škrtela smerujúci do vlastnej brány.

 

prípravný zápas - generálka na EURO 2016 (Trnava):
SLOVENSKO - Severné Írsko 0:0
Rozhodovali: Petrescu - Artene, Grigoriu (všetci Rum.), ŽK: McNair, 18.111 divákov.

zostavy a striedania:
SR: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Švento - Hrošovský, Kucka (84. Nemec) - Mak (65. Stoch), Hamšík, Weiss - Ďuriš (65. Duda)

Sev. Írsko: McGovern - Cathcart (30. Hughes), McAuley, J. Evans - McNair (90. McLaughlin), Davis, Baird, Norwood (83. C. Evans), Ferguson (86. Hodson) - Lafferty (55. Washington), Ward (46. Magennis)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona