Slovensko uhralo v súboji s Ukrajinou bezgólovú remízu

NETKY.SK • 8 September 2015, 22:40 • 2 min
Slovensko uhralo v súboji s Ukrajinou bezgólovú remízu

ŽILINA - Slovenskí futbaloví reprezentanti remizovali v ich ôsmom zápase kvalifikácie EURO 2016 v utorok v Žiline s Ukrajinou 0:0. V tabuľke C-skupiny tak nielenže potvrdili druhé miesto za majstrami kontinentu Španielmi, ale udržali si dôležitý trojbodový náskok pred Ukrajincami. Na vytúžený postup z posledných dvoch zápasov potrebujú získať už len jedno víťazstvo.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Jána Kozáka sa v októbrovom záverečnom dvojzápase bojov o finálový turnaj vo Francúzsku stretnú opäť v Žiline s Bieloruskom (piatok 9. októbra) a o tri dni absolvujú posledné vystúpenie v Luxembursku.

 

Zápas na vypredanom žilinskom štadióne si osobne na VIP tribúne pozrel aj prezident SR Andrej Kiska.

kvalifikácia EURO 2016, C-skupina:

 

Žilina

Slovensko - Ukrajina 0:0

ŽK: Hamšík, Gyömbér - Rybalka, Konopľanka, Stepanenko. Rozhodovali: Atkinson - Child, Burt (všetci Ang.), 10.648 divákov (vypredané).

 

zostavy a striedania:

Slovensko: Kozáčik - Pekarík (51. Saláta), Škrtel, Hubočan, Gyömbér - Kucka, Pečovský - Mak (84. Stoch), Hamšík, Ďuriš - Vittek (66. Jakubko)

Ukrajina: Pjatov - Fedeckij, Chačeridi, Rakickij, Ševčuk - Stepanenko, Rybalka - Jarmolenko, Rotaň, Konopľanka - Kravec (90.+1 Gladkij)

 

Slováci pred vypredaným hľadiskom začali aktívne a od úvodných sekúnd sa hral výborný futbal. Ako prvý to skúsil z priameho kopu Kucka, ale pálil nad. V 10. minúte individuálne vnikal cez stred slovenskej obrany Konopľanka, no jeho technická zakrútená strela tesne minula ľavú žrď Kozáčikovej brány. V 17. minúte Slováci rýchlo zakombinovali na jeden dotyk a po Makovom priklepnutí Hamšíkovu exportný tiahly volej skvele vyrazil Pjatov na roh. Po ňom hlavičkoval Ďuriš, no nepresne. Hral sa výborný futbal a v rýchlom slede mohli skórovať hostia, keď po šikovnej narážačke strieľal nad brvno Jarmolenko. Potom sa pod Dubňom rozpútal boj o stred poľa, hostia boli síce častejšie na polovici Slovákov, ale tí hrali v defenzíve pozorne a hrozili z brejkov. Čisté šance sa nerodili, hoci Ukrajina mala opticky viac z hry, ale Pekaríkovi sa darilo výborne eliminovať tvorcu hry hostí Konopľanku.

 

Domáci na začiatku druhého dejstva stratili zraneného obrancu Pekaríka, ktorého musel vystriedať Saláta. Ten sa zaradil na stopéra ku kapitánovi Škrtelovi a Hubočan sa posunul na kraj. V 53. minúte napriahol zo strednej vzdialenosti Kucka, ale Pjatov jeho projektil skrotil. Na druhej strane sa nepresnými strelami prezentovali Rotaň a Kravec, a gólovo nezapršalo ani po hodine hry, keď po Makovej prihrávke pálil nad Hamšík. Na žilinskom trávniku horel boj o každý centimeter hracej plochy. V 83. minúte po priamom kope a odraze sa lopta dostala k Makovi, ale jeho strela išla nad. V 86. minúte Rakickij z priameho kopu vyzval k dobrému zákroku Kozáčika a dráma vrcholila. Slováci sa napokon tešili zo zisku kľúčového bodu.

 

Tréner Ján KOZÁK na dnešný zápas postavil túto základnú 11-ku #repre#fandimevsetci

Posted by Slovenský futbalový zväz on 8. september 2015

 

hlasy po zápase:

 

Ján Kozák, tréner Slovenska: "Bolo to náročné stretnutie, pretože tu nejde o krásu, ale o ME, kde sme my ešte neboli. Už dnes bola veľká šanca postúpiť, keď proti nám nastúpilo vysoko kvalitné mužstvo. Majú obrovskú silu, ktorú treba rešpektovať. Tu sa nehrá na krásu, ale na body. Remíza nám zabezpečuje stále trojbodový náskok pred Ukrajinou a lepší vzájomný zápas. Už nám stačí len jedna výhra a sme vo Francúzsku. S prístupom hráčov som maximálne spokojný. Mali sme dosť starostí pred týmto zápasom, po každej stránke to bol náročný duel. Hráči ale vedeli, čo a ako majú hrať."

 

Martin Škrtel, kapitán SR: "Spokojní sme hlavne s výsledkom, aj keď ideálne by bolo vyhrať. Videli sme však, že Ukrajina je silný súper. Naše šance sú stále rovnaké, boli by sme radi, keby sme mohli oslavovať dnes, no nateraz musíme oslavy odložiť. Francúzsko je určite blízko, ale stále potrebujeme body. Posledný krok býva najťažší, to sa potvrdilo aj dnes. Verím, že v ďalšom zápase postup spečatíme. Je mi veľmi ľúto zranenia "Pekyho", snáď nebude dlho mimo a vráti sa čoskoro do hry."

 

Matúš Kozáčik, brankár SR: "Získali sme dôležitý bod a spravili dôležitý krok. Teraz už veríme, že to dotiahneme do úspešného konca. Trestný kop na konci zápasu ma zamestnal, bola by škoda, keby som inkasoval a prehrali sme. Chýba nám ešte krok do Francúzska a ja verím, že ho urobíme. Všetci sme šliapali naplno, každý nechal v zápase všetko."

 

Róbert Mak, stredopoliar SR: "Tento bod nie je zlatý, ale berieme ho, určite je pre naše mužstvo dôležitý. Udržali sme si trojbodový náskok pred Ukrajinou, stačí nám vyhrať ďalší zápas a sme na šampionáte. Bojovali sme a chceli sme podať čo najlepší výkon, čo sa nám podarilo. Atmosféra na štadióne bola výborná, mne sa veľmi páčila, akurát tam boli niektoré momenty, ktoré na trávnik nepatria. Máme najlepšieho strelca v reprezentácii Roba Vitteka a fanúšikovia na neho pískajú, to sa nepatrí, ale sto ľudí - sto chutí."

 

Róbert Vittek: "Bol to náročný a bojovný zápas. Ukrajinci museli a my sme chceli. Po remíze sme opäť bližšie k ME ako oni. Nebolo to pre mňa jednoduché, mal som tréningový výpadok, viem hrať aj lepšie. Reakciu publika nebudem komentovať, po toľkých rokoch môžem povedať akurát toľko, že ma to sklamalo. Verím, že nás budú ľudia podporovať, reprezentácia totiž nie je o Vittekovi. Určite to neovplyvní moje myšlienky smerom k reprezentácii, bolo by smutné, keby som sa kvôli pár ľuďom vzdal národného tímu."

 

tabuľka:

 

1. Španielsko 8 7 0 1 18:3 21

2. SLOVENSKO 8 6 1 1 13:5 19

3. Ukrajina 8 5 1 2 12:3 16

4. Bielorusko 8 2 1 5 7:14 7

5. Luxembursko 8 1 1 6 4:19 4

6. Macedónsko 8 1 0 7 6:16 3

najbližší program C-skupiny:

piatok 9. októbra:

20.45 Macedónsko - Ukrajina /Skopje/

20.45 SLOVENSKO - Bielorusko /Žilina/

20.45 Španielsko - Luxembursko /Logrono/

pondelok 12. októbra:

20.45 Bielorusko - Macedónsko /Borisov/

20.45 Luxembursko - SLOVENSKO /Luxemburg/

20.45 Ukrajina - Španielsko /Kyjev/

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies