Slováci proti Macedóncom doplatili na straty, podľa Rudeža to bolo kľúčové

NETKY.SK • 24 November 2017, 09:18 • 2 min
Slováci proti Macedóncom doplatili na straty, podľa Rudeža to bolo kľúčové

BRATISLAVA - Slovenskej basketbalovej reprezentácii sa nevydaril vstup do predkvalifikácie majstrovstiev Európy 2021. Vo štvrtkovom zápase A-skupiny doma v Poprade Slovensko podľahlo Macedónsku 66:74.

slovakia

left justify in out

Slováci doplatili na prvý polčas, v ktorom si hostia utvorili rozhodujúci 14-bodový náskok. "Zaplatili sme za drahé chyby v druhej štvrtine. Stratili sme veľa lôpt, Súper to využil a dal z toho 20 bodov. To bolo kľúčové pre celý zápas," zhodnotil tréner Slovenska Ivan Rudež. Podľa neho tento aspekt ovplyvnil aj priebeh duelu a konečný výsledok: "V druhej štvrtine sme pre straty lôpt stratili rytmus hry a presnosť streľby. Macedónsko si na tom spravilo veľký náskok. Je to skúsený tím a proti takémuto mužstvu treba hrať koncentrovane celých 40 minút."

Rudež napriek nezdaru našiel aj pozitíva a do odvety nevešia hlavu. "Ukázali sme veľkú odvahu a energiu, keď sme sa v tretej a štvrtej štvrtine vrátili do stretnutia. Prehra o osem bodov nie je niečo, čo by sa nedalo zvrátiť. Druhý duel bude v Skopje a myslím si, že budeme hrať lepšie," povedal pre agentúru SITA kormidelník Slovenska.

Premiérový zápas v drese SR absolvoval americký rodák Kyle Kuric a nazbieral 11 bodov. V tejto štatistike ho však prekonal Peter Sedmák, ktorý s 20 bodmi sa stal najlepším strelcom mužstva.

 

"Pre Kyla to bol prvý duel s týmto tímom, nikdy predtým s ním nehral. Verím, že sa bude iba zlepšovať. Basketbal nie je tenis. Je to tímová hra a záleží na celom kolektíve, nie iba na jednom hráčovi," podotkol Rudež.

Najbližšie sa Slováci v predkvalifikácii predstavia až po novom roku, 22. februára nastúpia na palubovke Švajčiarska.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies