Slováci proti Bielorusom v bránke s Melicherčíkom

NETKY.SK • 18 December 2015, 14:51 • 2 min
Slováci proti Bielorusom v bránke s Melicherčíkom

AROSA - Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi v piatkovom zápase od 16.15 h na turnaji Arosa Chalenge vo Švajčiarsku proti výberu Bieloruska v bránke s Marcelom Melicherčíkom. Hlavný tréner Zdeno Cíger sa rozhodol, že v sobotu bude chytať Michal Valent.

slovakia

left justify in out

"Už v Bratislave, kde bol s nami tréner brankárov Peter Kosa, sme sa dohodli, že prvý duel odchytá práve Marcel. Michal Valent dostane príležitosť v sobotu. Bielorusi sú predstaviteľmi ruskej školy, ich hráči veľa a predovšetkým dobre korčuľujú. Chlapcom sme povedali, čo by mali hrať a ak dodržíme systém, ktorý sme trénovali, mohli by sme byť proti skúsenému súperovi úspešní,“ povedal asistent trénera Miroslav Miklošovič.


Kapitánom tímu SR bude obranca MIchal Sersen. "Necítim sa nervózny, ale pociťujem zodpovednosť voči tímu, ale aj trénerom. Chlapcov povzbudím a poviem im, aby sme hrali pozorne a bojovali jeden za druhého. Verím, že si pomôžeme a Bielorusov zdoláme,“ uviedol 29-ročný bek Slovana Bratislava.


S Bielorusmi sa Slováci naposledy stretli v máji na majstrovstvách sveta v Ostrave a zdolali ich 2:1 po predĺžení, dva presné zásahy zaznamenal Andrej Meszároš. Zo súčasného kádra vtedy hrali Michal Sersen, Adam Jánošík a Patrik Lušňák.


Zostava SR na piatkový zápas proti Bielorusku na turnaji Arosa Challenge:
Melicherčík (Valent) - Sersen, Čerešňák, Štajnoch, A. Jánošík, Kubka, L. Kozák, Šedivý, O. Kotvan - M. Bakoš, Réway, Cehlárik - M. Bartánus, T. Marcinko, Dej - Puliš, Holovič, Michal Hlinka - Skalický, Lušňák, Kudrna

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona