Slováci proti Bielorusom so siedmimi obrancami

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 15:11 • 2 min
Slováci proti Bielorusom so siedmimi obrancami

PETROHRAD - Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi na stredajší popoludňajší duel o 15.15 h SELČ proti Bielorusku v petrohradskej základnej B-skupine na majstrovstvách sveta v Rusku s trinástimi útočníkmi a siedmimi obrancami.

slovakia

left justify in out

Tréner Zdeno Cíger nechal na tribúne beka Christiána Jaroša, ďalšie obranné dvojice zostali nezmenené. Do prvého útoku sa vrátil po zranení Marko Daňo, ktorý nastúpi s Martinom Réwayom a Martinom Bakošom.

 

V druhej formácii zostali Tomáš Jurčo s Marekom Viedenským a Liborom Hudáčkom, Vladimír Dravecký sa vrátil do tretieho útoku k Tomášovi Marcinkovi a Marekovi Bartánusovi.

 

Vo štvrtom sa predstavia Patrik Lušňák, Andrej Šťastný a Peter Cehlárik, do hry bude pripravený zasiahnuť aj Pavol Skalický. Ten na šampionáte ešte nehral. Bielorusi v porovnaní s pondelkovým debaklom s Kanadou (0:8) výrazne pomenili zostavu. Proti Slovákom nastúpia s ôsmimi obrancami a dvanástimi útočníkmi. Chytať bude Vitalij Kovaľ.


Slovenský tím nastúpi v bielych dresoch, bieloruský v červených. Duel povedie rusko-fínska rozhodcovská dvojica Roman Gofman, Aleksi Rantala, pozíciu čiarových arbitrov budú zastávať Nór Jon Kilian a Fín Sakari Suominen.

Zostavy:
Slovensko: J. Hudáček - Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, J. Mikuš, Švarný - M. Bakoš, Réway, Daňo - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Dravecký, T. Marcinko, M. Bartánus - Lušňák, A. Šťastný, Cehlárik - Skalický


Bielorusko: Kovaľ - Demkov, Ustinenko, Gotovec, Jevenko, Lisovec, Chenkeľ, Ďukov, Korobov - N. Komarov, Pavlovič, Kitarov - Gavrus, Kovyršin, Stepanov - Kaľužnyj, A. Kosticyn, S. Kosticyn - Platt, Stas, Linglet


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona