Slováci prišli o šancu na MS: Prehrali doma s Bosnou 1:2

NETKY.SK • 11 September 2013, 09:12 • 2 min
Slováci prišli o šancu na MS: Prehrali doma s Bosnou 1:2

ŽILINA - Futbalisti slovenskej reprezentácie prehrali s hráčmi Bosny a Hercegoviny v utorňajšom žilinskom stretnutí v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie 1:2 (1:0).

slovakia

left justify in out

Zverenci Jána Kozáka síce viedli po prvom polčase zásluhou Mareka Hamšíka, ale hostia gólmi Ermina Bičakčia a striedajúceho Izeta Hajroviča otočili skóre a získali dôležité tri body, ktoré pre nich znamenajú účasť minimálne v baráži.

Slováci definitívne prišli o šancu dostať sa na svetový šampionát, keďže Gréci majú na druhom mieste v tabuľke G-skupiny nepreklenuteľný sedembodový náskok. Do konca kvalifikačného cyklu zostáva všetkým tímom odohrať ešte dva zápasy. Lídrom G-skupiny je po víťazstve v Žiline Bosna a Hercegovina o skóre pred Gréckom. 

Kvalifikácia MS 2014 - G-skupina - utorok: 
Slovensko - Bosna a Hercegovina 1:2 (1:0) 
Góly: 42. Hamšík - 69. Bičakčič, 78. Hajrovič, ŽK: 82. Hubočan - 29. Pjanič, 81. Ibiševič, 87. Begovič, rozhodovali: Fernández Borbalán - Alonso Fernández, Pérez del Palomar (všetci Šp.), 9438 divákov 



Zostavy: 
Slovensko: J. Mucha ml. - Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan - Pečovský, Kucka - Šesták (62. Jendrišek), Hamšík, Weiss ml. (82. Mak) - A. Nemec (82. Jakubko) 
Bosna a Hercegovina: Begovič - Mujdža (50. Zahirovič), Bičakčič, Spahič, Salihovič (69. Višča) - Medunjanin - Pjanič, Misimovič (76. Hajrovič), Lulič - Ibiševič, Džeko 

Hneď v 5. min zneškodnil tutovku Misimoviča skvelým zákrokom Mucha. Slovenský gólman hasil o pár sekúnd neskôr aj pri pokuse Džeka z hranice pokutového územia. Na druhej strane po centri Šestáka sa nedostal k zakončeniu Nemec. V 16. min sa uvoľnil Weiss a s jeho strelou k žrdi mal Begovič značné problémy. Slováci skórovali v 24. min, ale gól Šestáka hlavičkou neplatil pre jeho postavenie mimo hry. Strelu Ibiševiča z uhla vyboxoval Mucha na rohový kop, potom sa ku zakončeniu dostal Kucka, ale jeho pokus smeroval nad. Po polhodine hry zakončil do náručia hosťujúceho brankára Šesták. Rušný futbal pokračoval, už o minútu vystrelil prudko, ale nad bránku Džeko. V 33. min predviedli domáci krásnu akciu - Weiss ťukol pätičkou Hamšíkovi, jeho center našiel voľného Nemca a hlavička slovenského útočníka len o centimetre minula cieľ. O dve minúty sa rútil Džeko na domáceho gólmana, Mucha odvážnym zákrokom pod nohy hosťujúceho kanoniera zažehnal nebezpečenstvo. Ďalšiu šancu mal Weiss, ale Begovič bol pozorný. Skóre duelu otvoril krátko pred polčasovou prestávkou Hamšík, ktorý bol na konci rýchleho protiútoku založenom Pekaríkom. V nadstavenom čase ešte raz čaroval Mucha, reflexívnym zákrokom nohou zmaril tutovku Pjaniča. 

Slováci predviedli kvalitný vstup do druhej štyridsaťpäťminútovky - Weiss nastrelil žrď. Potom však zatlačili hostia, ale nedostali sa do vyloženej príležitosti. Až v 58. min nebezpečne, no vedľa, vystrelil Lulič. Po hodine hry presvišťala strela Salihoviča tesne mimo pravého "vinkla". Bosniaci vyrovnali v 69. min, po rohu skóroval Bičakčič. V 73. min mohol strhnúť vedenie na stranu domácich Nemec, ktorý bol na konci rýchlej kontry po ďalšom rohovom kope Bosniakov. Z vedúceho gólu sa však tešili hostia. Hajrovič okamžite po svojom príchode na ihrisko krásne trafil ľavačkou - 1:2. Slováci vrhli v závere všetky sily do útoku, ale vytúžený gólový efekt sa nedostavil, a preto Bosniaci vydolovali v skvelom stretnutí cenné tri body. 

Hlasy: 
Ján Kozák st. (tréner SR): "V priebehu štyroch dní sme videli dve fantastické stretnutia v úžasnej atmosfére s kvalitnou hrou z oboch strán. Prejavila sa obrovská sila Bosny a Hercegoviny. Toto mužstvo sa buduje päť rokov, štyri roky je spolu, o vlások im dvakrát ušiel veľký šampionát. Zaslúži si účasť na veľkom podujatí a ja im gratulujem. Keď naši chlapci schádzali z ihriska, videl som na nich, že išli na dno svojich síl." 

Safet Sušič (tréner Bosny a Hercegoviny): "Zápas bol veľmi dobrý, videli sme veľa šancí a tri góly. Myslím si, že sme vyhrali nad veľmi ťažkým súperom, s ktorým sme mali veľa problémov podobne ako v Zenici. Moji hráči podali oveľa lepší výkon ako doma, zaslúžene vyhrali a gratulujem im. Chcem sa poďakovať fanúšikom, ktorí boli našim dvanástym hráčom." 

Martin Škrtel (kapitán SR): "Škoda toho výsledku. Tak ako u nich, aj v Žiline sme predviedli solídny výkon. Žiaľ, inkasovali sme o gól viac, preto sme nemohli vyhrať. Na ihrisku sme splnili všetko, čo sme si povedali v kabíne. Hrali sme s Bosniakmi v oboch zápasoch viac ako vyrovnanú partiu. Na tých výkonoch sa dá v budúcnosti stavať." 

Viktor Pečovský (stredopoliar SR): "Mrzí nás prehra. Vedeli sme, že na nás čaká náročnejší duel ako na pôde súpera. Po úvodnom oťukaní sme získali kombinačnú prevahu a utvorili sme si aj gólové príležitosti. Škoda tej desaťmiútovky, keď sme inkasovali dva góly. Bosniaci už potom hrali to, čo potrebovali, zdržiavali, naťahovali čas a my sme sa už nedokázali vrátiť do zápasu." 

Peter Pekarík (obranca SR): "Ujali sme sa vedenia a mali sme tam aj zopár ďalších výborných príležitostí. Na začiatku druhého polčasu Vladi Weiss nastrelil žrď, mohlo byť 2:0.Počas celého stretnutia sme držali Bosniakov na dištanc. Oni síce mali pár šancí, ale nás podržal Jano Mucha. Škoda tých dvoch gólov v priebehu ôsmich minút." 

Vladimír Weiss (krídelník SR): "V prvom polčase sa nám darilo držať hru pod kontrolou. Strelili sme krásny gól z rýchleho protiútoku a mali sme dobrý vstup aj do druhého polčasu - nastrelil som žrď. Škoda, že mi to tam nepadlo. Súper vyrovnal po rohovom kope a zabil nás krásnou strelou." 

Marek Hamšík (stredopoliar SR a autor gólu): "My aj Bosniaci sme hrali dobre, stretnutie malo vysokú úroveň. Celý tím podal kvalitný výkon, škoda toho výsledku. Dvojzápas s Bosnou a Hercegovinou ukázal, že môžme hrať vyrovnanú partiu aj so špičkovými súpermi." 

Tabuľka G-skupiny: 
1. Bosna a Hercegovina 8 6 1 1 25:5 19 
2. Grécko 8 6 1 1 9:4 19 
3. Slovensko 8 3 3 2 9:7 12 
4. Litva 8 2 2 4 7:10 8 
5. Lotyšsko 8 2 1 5 8:16 7 
6. Lichtenštajnsko 8 0 2 6 3:19 2 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies