Slováci prišli o 3000 nových pracovných miest

NETKY.SK • 7 Január 2013, 11:24 • 2 min
Slováci prišli o 3000 nových pracovných miest

Slováci prišli o 3000 nových pracovných miest - Slovensko Tri firmy z oblasti oceliarstva, gumárstva a elektrotechniky neprídu po zvažovaní podnikať na Slovensko. Podľa dnešných informácií Hospodárskych novín ich odradila kríza a nedostatočná výška štátne

slovakia

left justify in out

imgTri firmy z oblasti oceliarstva, gumárstva a elektrotechniky neprídu po zvažovaní podnikať na Slovensko. Podľa dnešných informácií Hospodárskych novín ich odradila kríza a nedostatočná výška štátnej pomoci. Krajina tak prišla o tri veľké investície, ktoré mali dať prácu celkovo až 3000 ľuďom.

"Pre dianie v eurozóne žiadali nereálne vysokú dotáciu, ktorú sme im nemohli poskytnúť. Jeden investor sa navyše rozhodol projekt celkovo zamraziť a neexpandovať," vysvetlil pre Hospodárske noviny šéf Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Robert Šimončič. 

SARIO neuviedlo, o aké firmy ide. Podľa denníka však má ísť o nemecký oceliarsky gigant ThyssenKrupp, ktorý zvažoval postavenie závodu v Prešove a zamestnanie 1000 ľudí. Druhým má byť indický investor podnikajúci v gumárstve a tretím francúzsky pôsobiaci v obchode s elektrotechnikou. Všetci traja mohli preinvestovať 250 miliónov eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona