Slováci pri zájazdoch volia najradšej leteckú dopravu a štvorhviezdičkové hotely

NETKY.SK • 8 Október 2016, 14:04 • 2 min
Slováci pri zájazdoch volia najradšej leteckú dopravu a štvorhviezdičkové hotely

BRATISLAVA - Najobľúbenejšou destináciou pre dovolenku prostredníctvom cestovnej kancelárie bolo počas tohtoročného leta pre Slovákov Grécko.

slovakia

left justify in out

Veľkému záujmu sa však tešili aj zájazdy do Bulharska či Španielska a výrazný nárast pocítili exotické destinácie ako napríklad Kapverdské ostrovy či Maledivy. Vyplýva to z údajov cestovnej agentúry Invia.

Slovenskí turisti si pritom pri dovolenke najčastejšie vyberali stravovanie v podobe all inclusive a leteckú dopravu, ubytovávali sa predovšetkým vo štvorhviezdičkových hoteloch.

 

Napríklad leteckú dopravu pri dovolenkách využilo takmer 80 % turistov. Naopak, o cestovanie autobusom mali Slováci najmenší záujem, zájazdy s autobusovou dopravou predstavovali len 5 % z celkového predaja agentúry. Vlastnú dopravu zase volilo 17 % turistov.

 

Turisti sa najčastejšie ubytovávali vo štvorhviezdičkových hoteloch, ktoré tvorili 38 % z celkového dopytu cestovnej agentúry. Trojhviezdičkové hotely volilo 32 % turistov a päťhviezdičkové 17 % cestovateľov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona