Slováci pri výbere letnej dovolenky stále hľadia na cenu zájazdu

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 13:18 • 2 min
Slováci pri výbere letnej dovolenky stále hľadia na cenu zájazdu

BRATISLAVA - Cena ostáva aj naďalej tým najpodstatnejším, na čo prihliadajú slovenskí dovolenkári pri výbere zájazdu. Cestovné kancelárie sa tak najčastejšie stretávajú pri predaji dovoleniek s dopytom ľudí po zľavách či predajom na poslednú chvíľu.

slovakia

left justify in out

"Zjednodušene, v popredí je stále cena," uviedol pre TASR prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) Stanislav Macko. Aj keď v posledných rokoch cítiť rastúci záujem ľudí po vyššej kvalite. Odzrkadľuje sa to napríklad v záujme o zájazdy so službami all inclusive. "Musím však poznamenať, že záujemcovia o tento druh služieb by si mali vždy vopred overiť v cestovnej kancelárii, čo sa za touto ponukou skrýva," podotkol Macko. Zároveň by všetkým ľuďom pri kúpe dovolenky odporučil, aby sa pri jej výbere zaujímali o všetko, čo môže so zájazdom súvisieť, nielen o cenu. SACKA pritom odhaduje, že tohtoročná letná sezóna by mala byť minimálne taká úspešná ako minuloročná. Dovolenku v zahraničí by si tak cez cestovnú kanceláriu malo dopriať minimálne toľko ľudí ako vlani. "Aj keď pozorujeme nárast dovolenkárov, ktorí si organizujú zájazdy vďaka využívaniu informačných technológií, činnosť kamenných cestovných kancelárií bude na Slovensku ešte stále dominovať," doplnil Macko. Ak si odmyslíme tradičné Chorvátsko, Slováci majú tento rok podľa jeho slov najväčší záujem o zájazdy do Turecka, Bulharska či Talianska a opätovne aj do Grécka. "Z noviniek je to Cyprus, a to nielen južný ale aj severný," priblížil Macko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies