Slováci prezentovali projekt MS 2019 v sídle IIHF

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 11:37 • 2 min
Slováci prezentovali projekt MS 2019 v sídle IIHF

ZÜRICH - Po minulotýždňovej kontrole pripravenosti Košíc a Bratislavy na organizáciu MS 2019 členmi komisie pre organizáciu podujatí Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) sa v utorok predstavili zástupcovia slovenskej kandidatúry v sídle IIHF vo švajčiarskom Zürichu.

slovakia

left justify in out

Na pôde IIHF ukázal projektový manažér Miroslav Valíček spoločne s Barbarou Heribanovou projekt, ktorý odprezentujú aj na májovom kongrese v Prahe. Práve na ňom by sa malo definitívne potvrdiť, že Slovensko získa právo organizovať MS v ľadovom hokeji v roku 2019. "Dostali sme veľa otázok a sme radi, že sme obstáli. Bolo jasné, že sme museli detailne pracovať na veciach, ktoré boli v roku 2011 chápané ako menšie problémy. Išlo najmä o naplnenosť hľadiska na zápasoch v košickej Steel aréne. Novým systémom šampionátu to bude ale jednoduchšie, keďže by sa tam mali ukázať silné reprezentácie a je našou prioritou, aby sme na tribúny prilákali čo najviac fanúšikov. Pre nás je pozitívne, že preprava vlakom je v dnešnej dobe po vstupe viacerých prepravcov na trh ešte jednoduchšia," konštatoval Miroslav Valíček po prezentácii v Zürichu a dodal: "Otázky boli vyčerpávajúce, ale ľudia, ktorí ju hodnotili, sa zhodli, že bola pripravená vysoko profesionálne. To je pre nás výborný signál. Zapriali nám veľa šťastia, aby nás delegáti v máji potvrdili ako dejisko MS 2019. V prípade, že sa tak stane, budeme na nej usilovne pracovať a každým rokom sa približovať k dátumu, keď Slovensko opäť privíta svetovú hokejovú elitu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies