Slováci prekvapujú víťazstvami, Kozák nemá rituál

NETKY.SK • 13 Október 2014, 09:18 • 2 min
Slováci prekvapujú víťazstvami, Kozák nemá rituál

MINSK - Slovenská futbalová reprezentácia zažíva nečakane úspešný vstup do kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska. Zo zápasov s Ukrajinou, Španielskom a Bieloruskom vyťažila maximálny počet deväť bodov.

slovakia

left justify in out

Podobný začiatok ešte Slováci nemali v žiadnych kvalifikačných bojoch. „Keď som sa dozvedel vyžrebovanie, myslel som si, že kvalifikácia sa pre nás začne až zápasom v Bielorusku. Je to súper, ktorý je hrateľný a navyše máme lepších hráčov. Výhra na Ukrajine nás však povzbudila a zápas so Španielmi sme zvládli skvele. Chlapci majú kvalitu, začínajú vyhrávať zápasy, ktoré v minulosti nevedeli,“ uviedol reprezentačný tréner Ján Kozák. 


Šesťdesiatročný rodák z Matejoviec nad Hornádom mal po výhre v Bielorusku 3:1 veľkú radosť. Ako už priznal, podobný úvod kvalifikačných bojov nečakal. „Teraz mám týždeň na to, aby som si vychutnal posledné víťazstvá. Potom však už bude potrebné pripraviť sa na novembrovú kvalifikáciu v Macedónsku a prípravu s Fínskom. Deväť bodov je pekný zisk. V príprave na zápas s Bieloruskom som hráčom povedal, že je treba potvrdiť doterajšie výsledky a urobiť všetko pre výhru. Chceme byť v takej pozícii, že nemusíme ísť do každého kvalifikačného zápasu pod tlakom víťazstva. Budeme chcieť vyhrávať, ale bol by som rád, ak by sme mali všetko pod kontrolou a vo svojich rukách,“ povedal Ján Kozák. 


V reprezentácii sa v súčasnosti vytvoril veľmi dobrý kolektív. Futbalisti si vzájomne prajú, ťahajú jeden druhého. „Musím priznať, že sa dala dokopy skutočná partia chlapcov, ktorá si sadla. Vzájomne sa rešpektujeme a vážime si jeden druhého. Navyše to mužstvo má okrem partie aj kvalitu. Sú to spojené nádoby. Bez partie je ťažké dosahovať dobré výsledky a rovnako aj bez kvality,“ prezradil kouč SR jedno z tajomstiev posledných úspechov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies