Slováci prehrali v Anglicku 1:2, zrejme im pôjde už len o baráž

NETKY.SK • 4 September 2017, 22:43 • 2 min
Slováci prehrali v Anglicku 1:2, zrejme im pôjde už len o baráž

Napriek sympatickému výkonu naši nestačili na Angličanov a prehrali s nimi už po tretí raz 1:2. Viedli po krásnej akcii Lobotku s Nemcom, ale neudržali nádejný výsledok. V kvalifikácii tak už strácajú na vedúce Anglicko 5 bodov a bojovať budú iba o barážové druhé miesto, ktoré im momentálne patrí.

slovakia

left justify in out

Londýn 4. septembra (TASR) - Skóre vo Wembley otvoril už v 3. minúte premiérovým zásahom v najcennejšom drese hosťujúci stredopoliar Stanislav Lobotka, Albiónu sa podarilo vyrovnať zásluhou presného zásahu Erica Diera z 37. minúty. V 59. minúte zariadil triumf herne lepších domácich Marcus Rashford. Angličania majú na čele tabuľky už päťbodový náskok pred Slovákmi a výrazne sa priblížili k prvenstvu v skupine a k priamemu postupu na šampionát v Rusku.

 

Zverenci trénera Jána Kozáka nepridali šiesty kvalifikačný triumf v rade, napriek prehre sa však udržali na druhom mieste tabuľky. S 15 bodmi na konte sa najbližšie predstavia v Škótsku (štvrtok 5. októbra o 20.45 h, Glasgow), ktoré na nich stráca jeden bod. V nedeľu 8. októbra o 18.00 h v Trnave uzavrú Slováci zápolenia v skupine proti Malte.

Na finálový turnaj MS 2018 postúpia okrem domáceho Ruska (automatická účasť) a Belgicka (víťaz H-skupiny) aj víťazi ďalších ôsmich kvalifikačných skupín. Osem tímov z druhých miest odohrá v novembri dvojzápasovú baráž o zvyšné štyri miestenky.

 

Tréner Kozák urobil oproti duelu so Slovinskom dve zmeny v základnej zostave, na stopérske posty sa po vypršaní trestov za žlté karty vrátili kapitán mužstva Škrtel s Ďuricom a Škriniar sa posunul pred nich. Slováci vstúpili do šlágra F-skupiny a zároveň súboja o prvé miesto v skupine báječne. Nemec v 3. minúte oblúčikom prihral do tutovky Lobotkovi, ktorý po jemnocitnom spracovaní lopty prekonal Harta a zaznamenal svoj prvý reprezentačný gól - 0:1. Angličania mohli kontrovať už o pár desiatok sekúnd, pokus Rashforda však Dúbravka skryl do rukavíc. V 15. minúte pokus Kanea v poslednej chvíli obetavo zblokoval Škrtel a Angličania kopali roh, po ktorom opäť slovenský kapitán hasil nepríjemný závar razantným odkopom. Domáci favorit sa snažil stupňovať tlak, pomáhali mu k nemu aj zbytočné straty lôpt Slovákov, po jednej z nich však Oxlade-Chamberlain mieril vysoko nad bránu. V 33. minúte Rashfordovi nesadla dobre lopta, ktorá minula Dúbravkovu bránu. V 37. minúte však po rohu Nemec neustrážil Diera a ten sa pri bližšej žrdi postaral o vyrovnanie - 1:1. Angličanom vlial gól novú energiu. V 42. minúte Bertrandova delovka preverila Dúbravku, ale na skóre nič nezmenila a rovnako dopadol aj pokus Rashforda. V nadstavenom čase prvého dejstva sa Weiss šikovným obtočením zbavil brániaceho hráča, ale pri šprinte smerom na Harta nemal dostatočnú rýchlosť a nádejnú akciu pokazil snahou o zbytočnú zasekávačku, hoci mohol servírovať nabiehajúcemu Makovi.

V 47. minúte sa neskončila gólom vtipná kombinácia Albiónu, ktorá mala hneď dvoch zakončovateľov - Alliho pokus zblokoval Škrtel a Henderson mal vychýlenú mušku. Aj po zmene strán sa však hra odvíjala v réžii domáceho tímu, ktorému síce nie vždy všetko vyšlo, ale šiel priamočiaro za dosiahnutím vedúceho zásahu. Zmariť favoritove plány mohol znenazdajky Nemec, ktorý sa po peknej akcii dostal k tvrdej strele zblízka, ale Hart bol pripravený. V 57. minúte sa Kane pohral s hráčmi v modrých dresoch, jeho pokus Dúbravka vyrazil len pred seba, ale zaskočený Alli nestihol loptu usmerniť medzi žrde. V 59. minúte však Rashford využil luxus v podobe dostatku priestoru pred šestnástkou hostí a presnou strelou k pravej žrdi sa postaral o obrat skóre - 2:1. Oživenie do hry slovenského tímu neprinieslo ani dvojité striedanie a príchod Rusnáka s Ďurišom na trávnik. Prehra ich pred októbrovou derniérou kvalifikácie odsunula s najväčšou pravdepodobnosťou len do boja o baráž.

 

kvalifikácia MS 2018, F-skupina:

Londýn

Anglicko - SR 2:1 (1:1)

Góly: 37. Dier, 59. Rashford - 3. Lobotka. Rozhodovali: Turpin - Danos, Gringore (všetci Fr.), ŽK: Dier - Škriniar, 67.823 divákov.

zostavy a striedania:

Anglicko: Hart - Walker, Cahill, Jones, Bertrand - Henderson, Dier - Oxlade-Chamberlain (83. Sterling), Alli (90.+2 Livermore), Rashford (84. Welbeck) - Kane

SR: Dúbravka - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan - Škriniar, Lobotka - Weiss (68. Rusnák), Hamšík (79. Duda), Mak - Nemec (69. Ďuriš)

 

Ďalšie výsledky F skupiny:

 

Glasgow

Škótsko - Malta 2:0 (1:0)

Góly: 9. Berra, 49. Griffiths, ŽK: R. Fenech (Malta). Rozhodoval: Kehlet (Dán.)

zostavy a striedania:

Škótsko: Gordon - Berra, Mulgrew (56. Hanley), Robertson, Tierney - Brown, Phillips, Armstrong - Forrest, Griffiths (70. C. Martin), McArthur (46. Morrison)

Malta: Hogg - S. Borg (86. A. Muscat), Magri, Agius, Z. Muscat, Zerafa - Kristensen (85. P. Fenech), R. Fenech, Pisani - Schembri (71. Gambin), Effiong

 

Ľubľana

Slovinsko - Litva 4:0 (1:0)

Góly: 25. a 61. Iličič (oba z 11 m), 82. Verbič, 90. Birsa, ŽK: Cesar, Verbič - Klimavičius, Slivka, Šernas, Vaitkunas. Rozhodoval: Kovács (Rum.)

zostavy a striedania:

Slovinsko: Oblak - Skubič, Mevlja, Cesar, Viler - Kurtič, Rotman, Verbič - Iličič (85. Matavž), Repas (86. Vetrih), Šporar (63. Birsa)

Litva: Šetkus - Vaitkunas, Klimavičius, Kijanskas (79. Girdvainis), Borovskij - Valskis (65. Spalvis), Slivka, Kuklys, Šernas (80. Verbickas), Novikovas - Černych

 

Tabuľka F-skupiny:

1. Anglicko 8 6 2 0 16:3 20

2. SLOVENSKO 8 5 0 3 14:6 15

3. Slovinsko 8 4 2 2 10:4 14

4. Škótsko 8 4 2 2 14:10 14

5. Litva 8 1 2 5 6:18 5

6. Malta 8 0 0 8 2:21 0

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies