Slováci prehrali so Švajčiarmi a skončili v Mníchove poslední

NETKY.SK • 10 November 2013, 15:25 • 2 min
Slováci prehrali so Švajčiarmi a skončili v Mníchove poslední

MNÍCHOV - Slovensko - Švajčiarsko 0:3 (0:1, 0:2, 0:0).

slovakia

left justify in out

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala vo svojom záverečnom vystúpení na medzinárodnom turnaji o Nemecký pohár 2013 v Mníchove s výberom Švajčiarska 0:3 a obsadila konečné štvrté miesto. Zverenci trénera Vladimíra Vůjtka po sobotňajšej prehre s Nemeckom 0:2 nestrelili gól ani Švajčiarom a so ziskom dvoch bodov uzatvárajú tabuľku turnaja. Pred rokom skončili Slováci tretí v pozícii obhajcu prvenstva.

Ján Laco síce inkasoval už v 2. min, ale rozhodcovia gól neuznali pre hru vysokou hokejkou jedného zo Švajčiarov. V 15. min otvoril skóre duelu Romy, ktorý pretlačil za Laca odrazenú strelu Wicka. V druhej časti hneď v úvode zvýšil Froidevaux náskok Švajčiarov a na 3:0 upravil v 34. min v presilovke Wick. V tretej časti sa už skóre nezmenilo.

V 58. vzájomnom zápase so Švajčiarmi prehral slovenský tím 27. raz (bilancia 24 víťazstiev - 7 remíz - 27 prehier, skóre: 141:133). Slováci prehrali s týmto súperom na nulu vrátane nedele už sedemkrát, predtým naposledy v decembri 2012 na turnaji Arosa Challenge 0:5.

Prvenstvo na podujatí získa víťaz večerného duelu medzi domácim Nemeckom a výberom USA (hrá sa od 16.45 h).
Nemecký pohár 2013 - sobota:  Slovensko - Švajčiarsko 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) Góly: 15. Romy (Wick, Huguenin), 22. Froidevaux (Pestoni, Wieser), 34. Wick (Romy, Pestoni) Vylúčení: 7:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Brill, Schukies - Höfer, Schelewski (všetci Nem.), 4000 divákov 
Zostavy:  Slovensko: J. Laco - Sersen, Vydarený, Starosta, Mezei, Kudroč, Švarný, P. Mikuš - Radivojevič, J. Mikúš, Bartovič - P. Zuzin, Surový, Záborský - Marcel Hossa, Špirko, Tybor - D. Skokan, L. Handlovský, T. Sýkora Švajčiarsko: Manzato - Du Bois, Loeffel, Geering, Huguenin, Schlumpf, Guerra, Chiesa, Kukan - Vermin, Plüss, Liniger - Pestoni, Romy, Wick - Scherwey, Froidevaux, Wieser - Hofmann, Walser, Schäppi
Úvodná tretina duelu proti vicemajstrom sveta veľa hokejovej krásy zo strany slovenského tímu nepriniesla. Už v 2. min skončil puk po nahodení jedného zo švajčiarskych bekov v Lacovej bránke, ale rozhodcovia ho pre hru vysokou hokejkou správne neuznali. V ďalšom priebehu putoval dvakrát na trestnú lavicu J. Mikúš, v oslabení sa Slovákom podarilo "otupiť" aktívnejších Švajčiarov. V 15. min sa po odrazene strele Wicka dostal k puku úplne voľný Romy a pretlačil puk za slovenského gólmana - 0:1. Šesť slovenských striel v I. tretine nebolo nebezpečných, väčšinu času sa Slováci len bránili.
Na začiatku II. tretiny v 22. min J. Laco zachránil pri strele Pestoniho, ale Froidevaux poslal dorážku do horného rohu a Švajčiari viedli 2:0. V 26. min sa dostal do úniku Marcel Hossa, no zakončil vedľa Manzatovej bránky. Nasledovalo niekoľko sporných rozhodnutí arbitrov, ktoré vyvrcholili vylúčením Radivojeviča a Wick v presilovke poslal puk do odkrytej Lacovej bránky. 
Tretie dejstvo začali Slováci nepremenením veľke šance, keď puk dlhšie "tancoval" v bránkovisku súpera. V 43. min vnikol do útočného pásma T. Sýkora, dobre našiel D. Skokana, ale tomu sa nepodarilo pretlačiť puk za Manzata. Na opačnej strane sa Geering natlačil pred Laca, zakončil však vysoko nad slovenskú bránku. V zostávajúcom priebehu chýbal hre náboj, tím SR neskóroval ani v presilovke pri vylúčení Huguenina. V 58. min nepremenil trestné strieľanie Martin Plüss. 
Tabuľka:  1. Švajčiarsko 3 1 1 0 1 10:7 5  2. Nemecko 2 1 0 1 0 4:3 4  3. USA 2 1 0 1 0 8:8 4  4. Slovensko 3 0 1 0 2 4:8 2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies