Slováci preferujú úsporu prostredníctvom zníženia úroku

NETKY.SK • 26 Október 2015, 10:35 • 2 min
Slováci preferujú úsporu prostredníctvom zníženia úroku

BRATISLAVA - Okamžité zníženie úroku pri refinancovaní pôžičky preferuje 44 % Slovákov, ktorí majú bankový úver. Vyplýva to z prieskumu GfK, ktorý robila pre banku Zuno. Medzi atraktívne benefity patrí aj okamžité zníženie mesačných splátok, vyjadrilo sa tak 37 % respondentov, ale aj zníženie celkových nákladov na úver, pričom túto možnosť uviedlo 36 % opýtaných.

slovakia

left justify in out

“Dáta z prieskumu ukazujú, že bankoví klienti sú si vedomí možnosti šetrenia, ktoré vyplýva aj z dlhšie trvajúceho poklesu úrokových sadzieb. Ďalšou možnosťou je ušetriť aj na poplatkoch,“ komentoval výsledky prieskumu špecialista na úvery Zuno banky Jozef Dudáš. Zaujímavým zistením pre GfK, ktoré vyplynulo z ich prieskumu, je frekvencia sledovania ponúk na refinancovanie úverov. “Takmer polovica respondentov sleduje ponuky na refinancovanie aspoň raz za mesiac, pričom viac ako polovica z nich dokonca viackrát,“ uviedol Július Filo z GfK.


Prieskum pre Zuno banku vykonala on-line spôsobom GfK Slovakia na vzorke 300 respondentov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona