Slováci preferujú kratšie, ale častejšie dovolenky

NETKY.SK • 28 December 2016, 14:34 • 2 min
Slováci preferujú kratšie, ale častejšie dovolenky

BRATISLAVA - Podobne ako vo svete, aj na Slovensku sú trendom kratšie, ale zato častejšie dovolenkové pobyty. Vyplýva to z prieskumu Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR), podľa ktorého takmer 70 % opýtaných trávi dovolenku na Slovensku viac ako raz ročne.

slovakia

left justify in out

"Častejšie pobyty preferujú najmä ľudia do 35 rokov," priblížila Zuzana Onufer z komunikačného odboru SACR. Polovica Slovákov strávi podľa jej slov na dovolenke štyri až sedem dní, 35 % jeden až tri dni a 12 % osem až štrnásť dní. "Platí, že dlhšie pobyty si vyberajú ľudia nad 36 rokov," doplnila.

 

Viac ako polovica Slovákov pritom podľa prieskumu trávi dovolenku turistikou na horách, nasleduje poznávanie pamiatok a zábava pri vode, wellness pobyty a zimná dovolenka na horách. "Pobyt na horách víťazí u všetkých vekových kategórií. Kým mladí ľudia preferujú aj zábavu pri vode alebo v mestách, starší dávajú prednosť pobytom v kúpeľoch, poznávaniu pamiatok a návšteve folklórnych festivalov," vymenovala Onufer.

 

Na otázku, čo najviac ovplyvňuje rozhodnutie stráviť dovolenku na Slovensku, 41 % respondentov v prieskume označilo kvalitu, 40 % sa priklonilo k cene, 34 % označilo dopravnú dostupnosť a 18 % zvýhodnené balíčky služieb. "V porovnaní s obdobím spred piatich rokov kladú návštevníci väčší dôraz na kvalitu, bezpečnosť a zvýhodnené balíky služieb," priblížila Onufer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies