Slováci predstavia v utorok dresy pre olympijský turnaj

NETKY.SK • 4 November 2013, 17:07 • 2 min
Slováci predstavia v utorok dresy pre olympijský turnaj

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi na zimných olympijských hrách 2014 v Soči v nových dresoch. Oficiálne ich odprezentujú v utorok popoludní v Bratislave. Slováci tento dizajn budú používať v celom nasledujúcom olympijskom cykle. Tak isto ako slovenská reprezentácia sa v nových dresoch predstavia na olympijskom turnaji v Soči aj iné krajiny.

slovakia

left justify in out

Česká reprezentácia bude mať dresy, ktoré pripomínajú svojím vzhľadom národnú vlajku. "Každý dres sa snažíme spojiť s históriou a tradíciou krajiny. Ocenia to nielen hráči, ale aj fanúšikovia," povedala podľa českého webu sport.cz PR manažérka spoločnosti Nike Lucie Grošaftová. Sadu dresov pripomínajúcu vlajku si českí hokejisti pravdepodobne oblečú v stretnutiach, v ktorých budú v zápise označení ako domáci tím. V druhej kombinácii dresov dominuje biela farba s červeným vrchom a modrým pruhom. Pripomína verziu dresov z roku 1948. Kanadským dresom dominuje javorový list a názov krajiny. Červená a biela verzia dresov sú podobné, na hrudiach hráčov je javorový list a nápis Canada. Čierna verzia má v strede červený pruh orámovaný zlatou farbou a v ňom biely nápis Canada. Vo vnútornom golieri každého dresu je všitých dvanásť zlatých javorových listov, ktoré symbolizujú počet kanadských olympijských a paralympijských hokejových prvenstiev. Nové dresy sú vyrobené modernými technológiami a o 15 percent ľahšie ako tie, ktoré si Kanaďania obliekli na zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouveri.

Pri výrobe dresov všetkých účastníkov zimných olympijských hier v Soči 2014 použili špeciálny technologický postup, každý je vyrobený zo sedemnástich PET fliaš. Dresy by mali byť ľahké, vďaka novej technológii na nich obmedzili švy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies