Slováci predali mladú ženu Pakistancovi v Londýne, ten ju znásilňoval

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 10:20 • 2 min
Slováci predali mladú ženu Pakistancovi v Londýne, ten ju znásilňoval

BRATISLAVA - Slovenskí policajti v spolupráci s anglickými kolegami odhalili ďalší prípad obchodovania s ľuďmi. Podľa informácií policajtov ešte minulý rok Roman Ž. (25) a Jozef Ž. (27) z Košíc oslovili Máriu G., aby vycestovala do Veľkej Británie a vydala sa za Pakistanca. Zlákali ju na vysokú finančnú odmenu a prepychový život.

slovakia

left justify in out

Tvrdili jej, že po nejakom čase sa môže vrátiť späť a zarobené peniaze si užívať na Slovensku. Máriu potom ďalší podozriví, ktorí sú v súčasnosti vo väzení vo Veľkej Británii, odviezli do Gravesend v Kente v Anglicku, kde ju nútili k orálnemu sexu. "Po nejakom čase ju odviezli do Walthamstow v Londýne a predali ju občanovi Pakistanu, ktorý mal v úmysle sa s ňou oženiť a tým legalizovať svoj pobyt. On ju však opakovane znásilňoval, čo viedlo nielen k jej zlému psychickému stavu, ale aj k vážnym vnútorným zraneniam, ktoré si vyžiadali urýchlenú operáciu," povedala dnes hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. Krajský súd v Košiciach rozhodol o ich vydaní na trestné stíhanie do Veľkej Británie.

 

Polícia za účasti príslušníkov Metropolitnej polície Londýn zadržala dvoch podozrivých Jozefa Ž. a Romana Ž. "Ďalšieho podozrivého  - Košičana Igora B. (42) zadržali v rámci prebiehajúcej spoločnej akcie na letisku v Londýne príslušníkmi Metropolitnej polície Londýn. Štvrtý podozrivý, Pavol M. (47), sa v čase realizácie nachádzal mimo územia Slovenskej republiky," dodala hovorkyňa.  

 

Jozef Ž. a Roman Ž. čelia obvineniu v podobnom prípade aj na Slovensku. Mladej žene Petre (20) mali vybaviť potrebné doklady na vycestovanie do Nemecka, kde sa mala vydať za Albánca. Lákadlom bolo 5000 eur. Na poslednú chvíľu si to však rozmyslela a sobáš odmietla. Ich komplic, 21-ročný Vojtech T. z Košíc, jej podľa polície začal dvoriť, aby ju dostal do Írska s vidinou spoločného života. Pomáhať mu mal 21-ročný Radoslav D. tiež z Košíc, ktorý vybavil dokumenty a spoločne sa všetci traja vybrali do Bratislavy. "Tu ju pod hrozbou násilia prinútili odísť do Írska s Pakistancom a ten ju za 4000 eur predal ďalej na vydaj. Podarilo sa jej však ujsť a v januári tohto roka sa vrátila domov na Slovensko," povedala Baloghová.

 

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinil štyroch mužov zo zločinu prevádzačstva, za ktorý im hrozí dva až osem rokov za mrežami a obchodovania s ľuďmi, za čo môžu ísť do väzenia na štyri až desať rokov. "Dvaja obvinení boli na základe európskeho zatykača zadržaní a odovzdaní do Veľkej Británie, ďalší obvinený je vo väzbe za inú trestnú činnosť a štvrtý je stíhaný na slobode," uzavrela hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies