Slováci pred žrebom kvalifikácie MS 2018 v druhom koši

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 14:48 • 2 min
Slováci pred žrebom kvalifikácie MS 2018 v druhom koši

LONDÝN - Slovenská futbalová reprezentácia bude na júlovom žrebe európskej časti kvalifikácie MS 2018 v Rusku figurovať medzi nasadenými krajinami v druhom koši.

slovakia

left justify in out

Spoločne s ňou sa v osudí ocitnú aj Francúzi, Taliani, Rakúšania, Česi, Dáni, Islanďania, Švajčiari a tiež Bosna a Hercegovina. Informovala o tom agentúra Reuters vzhľadom na postavenie v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) k júlu 2015.
     

V prvom koši top nasadených tímov sa okrem úradujúcich svetových šampiónov Nemcov nachádzajú aj Belgicko, Holandsko, Portugalsko, Španielsko, Anglicko, Rumunsko, Chorvátsko a prvýkrát v histórii aj Wales. Ten v júlovom rebríčku FIFA preskočil dvanásť priečok a usadil sa na desiatej. Walesania sa pritom kvalifikovali na veľké podujatie jediný raz na MS 1958, kde vo štvrťfinále podľahli Brazílii. V súčasnej kvalifikácii o EURO 2016 im patrí v B-skupine prvé miesto.
     

MS v roku 2018 bude hostiť Rusko, ktoré má automatickú miestenku na šampionát. Ostatných 52 európskych krajín bude o účasť bojovať v deviatich kvalifikačných skupinách, pričom v siedmich bude šesť tímov a vo zvyšných dvoch po päť. Kvalifikácia odštartuje 4. septembra 2016 a bude prebiehať dvojkolovým systémom doma-vonku až do 17. októbra 2017. Víťazi skupín sa automaticky kvalifikujú na MS, kým najlepších osem tímov na druhých miestach bude hrať baráž o postup.
     

Na žiadosť UEFA by mali Anglicko, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Španielsko a Holandsko hrať v 6-člennej skupine. Je to z dôvodu zvýšenia príjmom z televíznych práv, ktoré UEFA neskôr rozdelí medzi členské krajiny.
     

Žreb je na programe 25. júla v Petrohrade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona