Slováci pred žrebom figurujú v 3. koši, dostanú dvoch silných

NETKY.SK • 21 September 2010, 07:28 • 2 min
Slováci pred žrebom figurujú v 3. koši, dostanú dvoch silných

Slováci pred žrebom figurujú v 3. koši, dostanú dvoch silných

slovakia

left justify in out

img

Pred blížiacim sa žrebom kvalifikácie ME 2012 vo futsale figuruje slovenská reprezentácia až v 3. výkonnostnom koši. Zverencov trénera Richarda Bača teda čaká mimoriadne ťažká úloha prebojovať sa prvýkrát v histórii na finálový turnaj ME, ktorý vo februári 2012 usporiadajú chorvátske mestá Záhreb a Split. Žrebovanie kvalifikácie sa uskutoční v piatok 24. septembra o 14.00 h vo švajčiarskom Nyone.
      Do kvalifikácie zasiahne rekordných 43 krajín, premiérovo aj národné tímy Islandu, Nórska, San Marína a Švajčiarska. Tie sa predstavia už v predkole, z ktorého víťazi šiestich skupín postúpia do ďalšej fázy - kvalifikačného kola. V ňom budú usporiadateľmi šiestich skupín Ukrajina, Azerbajdžan, Rumunsko, Slovinsko, Holandsko a Poľsko. Už teraz je jasné, že Slováci sa s určitosťou nestretnú s Holandskom a Poľskom, keďže tieto tímy figurujú rovnako ako oni v 3. koši. Slovenská reprezentácia však stopercentne narazí na dvoch silných protivníkov. Z 1. koša im žreb pridelí jeden tím z elitného sexteta Španielsko, Taliansko, Portugalsko, Rusko, Česko, Ukrajina. V 2. koši figurujú kvalitné Srbsko, Maďarsko, Bielorusko, Azerbajdžan, Rumunsko a Slovinsko, vo štvrtom budú víťazi skupín predkola.
      Na ME postúpia víťazi šiestich skupín plus päť najlepších tímov z 2. miest. Tucet účastníkov finálového turnaja automaticky doplní Chorvátsko ako jeho usporiadateľ.

      Nasadenie pred žrebom kvalifikácie ME 2012:
      5. kôš (hostiteľské krajiny): Ukrajina (1. kôš), Azerbajdžan (2. kôš), Rumunsko (2. kôš), Slovinsko (2. kôš), Holandsko (3. kôš), Poľsko (3. kôš)
      4. kôš: víťazi predkola skupín A, B, C, D, E a F
      3. kôš: Belgicko, SLOVENSKO, Kazachstan, Bosna a Hercegovina
      2. kôš: Srbsko, Maďarsko, Bielorusko
      1. kôš: Španielsko (obhajca titulu), Taliansko, Portugalsko, Rusko, Česko

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona