Slováci pracujúci pre Holandské kráľovstvo si budú príjem zdaňovať doma

NETKY.SK • 8 September 2010, 11:49 • 2 min
Slováci pracujúci pre Holandské kráľovstvo si budú príjem zdaňovať doma

Slováci pracujúci pre Holandské kráľovstvo si budú príjem zdaňovať doma

slovakia

left justify in out

img

Slováci, ktorí pracujú pre Holanďanov na území SR, si po novom budú svoje príjmy zdaňovať doma. Vyplýva to z uzavretia protokolu, ktorým sa mení a dopĺňa Zmluva medzi Československou socialistickou republikou a Holandským kráľovstvom o zamedzení dvojakého zdanenia a zabránení daňovému úniku v odbore daní z príjmu a z majetku. Protokol dnes odsúhlasili poslanci Národnej rady (NR) SR.
      V súčasnosti si Slováci svoj zárobok zdaňujú v Holandsku podľa ich zákonov. "Uzavretie protokolu sa bude slovenských občanov týkať takým spôsobom, že príjmy občanov SR za služby poskytované Holandskému kráľovstvu na území SR budú od začiatku vykonávania protokolu podliehať dani v SR," vysvetľuje sa v návrhu.
      Parlament odobril aj Dohodu o stabilizácii a pridružení medzi Európskymi spoločenstvami (ES) a ich členskými štátmi na jednej strane a Srbskou republikou na strane druhej.
      Podľa slov ministra zahraničných vecí SR Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-DS) dokument vytvorí dobré predpolie pre užšiu regionálnu spoluprácu, ktorá by mala vyústiť do vytvárania zón voľného obchodu aj medzi EÚ a Srbskom. "Dohoda má aj veľký politický význam, lebo Srbsko je poslednou krajinou bývalej Juhoslávie, ktorej spolupráca s ES ešte nie je asociačnou a stabilizačnou zmluvou pokrytá," vysvetlil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies