Slováci pozor! Na internete sa objavil falošný klon finančnej správy

NETKY.SK • 28 Február 2017, 16:12 • 2 min
Slováci pozor! Na internete sa objavil falošný klon finančnej správy

BRATISLAVA - Daňovníci a návštevníci portálu finančnej správy by sa mali mať na pozore. Na internete sa totiž objavil klon oficiálneho portálu, ktorý je na prvý pohľad na nerozoznanie od pravej stránky finančnej správy.

slovakia

left justify in out

Rozdiel je však v tom, že namiesto informácií o elektronickej komunikácii falošný portál stiahne do počítača spúšťací súbor. Upozornila na to finančná správa prostredníctvom svojej stránky na sociálnej sieti.

Falošná stránka je umiestnená na doméne financnasprava.digital a podľa informácií o vlastníkovi domény je registrovaná v Paname utajeným vlastníkom.

 

„Pripomíname, že jediná pravá stránka je na adrese www.financnasprava.sk. Dôrazne všetkých upozorňujeme, aby si túto adresu pri návšteve portálu z odkazu skontrolovali a ak nájdu akékoľvek odchýlky, aby ju opustili a hlavne nič neinštalovali,“ píše finančná správa na svojej stránke na sociálnej sieti.

Finančná správa zároveň upozorňuje, že neposiela žiadne e-maily z adresy zakaznicky-servis@financnasprava.digital, ani zo žiadnej podobnej. „Príjemcom odporúčame, aby na takéto správy nereagovali,“ dodáva finančná správa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies