Slováci poznajú Deň pobedy, radi si pozrú vojenskú techniku

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 14:37 • 2 min
Slováci poznajú Deň pobedy, radi si pozrú vojenskú techniku

PETROHRAD - Pondelok 9. mája 2016 patrí v Rusku veľkolepým oslavám dňa víťazstva nad nacizmom. Nesmie chýbať prehliadka vojenskej techniky či jednotiek, všetko ako pocta Červenej armáde, ktorá v rokoch 1941 až 1945 bojovala na východnom fronte v druhej svetovej vojne.

slovakia

left justify in out

Niektorí slovenskí hokejoví reprezentanti majú prehľad o tom, o čo konkrétne ide, ďalším to vysvetlil oficiálny sprievodca slovenskej výpravy Oleg Jablonski. "Doteraz som tomu veľmi nevenoval pozornosť, ale Oleg nám o tom všetko povedal. Čím som starší, tým viac ma zaujíma história miest, kam zavítam. Večer by sme sa mali ísť pozrieť na ohňostroj," prezradil útočník Libor Hudáček.

 

Michal Sersen by si rád pozrel vojenskú prehliadku, no prioritou je pre neho hokej. "Rád by som si to pozrel, ale neviem, či na to bude čas. Máme náročný program a možno sa mi nebude chcieť. Počasie je síce pekné, ale bude tam kopec ľudí. Skôr si treba oddýchnuť mentálne aj fyzicky," povedal skúsený obranca.

 

Skúsený legionár Dominik Graňák presne vie, čo stojí za ruským pojmom "Deň pobedy". Zatiaľ však ani raz nemal možnosť pozrieť si slávnosť. "Zatiaľ som nič také nevidel, ale raz som bol v Moskve deň pred týmto sviatkom. Pamätám si, ako tam nacvičovali stíhačky. V Moskve je to asi veľkolepejšie ako v Petrohrade. Asi sa pôjdem na chvíľku pozrieť do mesta," poznamenal 160-násobný reprezentant SR.

 

Jeden z debutantov na seniorskom svetovom šampionáte, útočník Tomáš Hrnka, takisto ovláda historické súvislosti. "Popoludní máme voľno a asi sa dáme dokopy a pôjdeme sa na to pozrieť do mesta. Je to veľmi zaujímavé, bola by škoda to nevidieť. Informácií o druhej svetovej vojne mám dosť, veď práve čítam knihu o vyhladzovacích táboroch v Osvienčime, je to zaujímavá literatúra," myslí si T. Hrnka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies