Slováci podľahli Rusom, inkasovali poltucet

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 07:19 • 2 min
Slováci podľahli Rusom, inkasovali poltucet

KOŠICE - Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v zápase Euro Hockey Challenge s Ruskom 0:6. Zverenci Zdena Cígera nedokázali v košickej Steel aréne nájsť recept na ruský tím, ktorý o svojom víťazstve rozhodol tromi gólmi v druhej tretine. Slováci sa s rovnakým súperom stretnú aj v sobotu, tentoraz bude dejiskom Poprad.

slovakia

left justify in out

Úvodná tretina priniesla vyrovnaný hokej, v ktorom prevládala bojovnosť. V polovici prvej časti ruský brankár vyrazil strelu Rosandiča pred Hlinku, ale ten puk do bránky nedorazil. V 12. minúte nebezpečne strieľal ruský obranca Vojnov, ale brankár Hudáček si poradil. Slováci sa snažili o brejky, ale v prvej tretine nedokázali prekonať dobre organizovanú obranu Ruska.

 

3. zápas EHCh:

Slovensko - Rusko 0:6 (0:0, 0:3, 0:3)

Góly: 28. Šalunov (Averin, Vojnov), 30. Vojnov (Šipačov, Gusev), 37. Averin (Apaľkov), 46. Averin (Jakovlev), 53. Šumakov (Jakovlev, Ljubuškin), 59. Karpov (Dyblenko, Vojnov). Rozhodovali: Kubuš, Jonák - Korba, Šefčík (všetci SR), vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 7620 divákov.

 

Hostia v prvých minútach druhej časti zaskočili slovenský tím zlepšeným pohybom. Počas vylúčenia Meszároša v 25. minúte si Rusi vytvorili veľký tlak, ale Hudáčka neprekonali. V 28. minúte hosťom vyšiel rýchly protiútok, keď po rýchlych prihrávkach Vojnova a Averina namieril presne Šalunov - 0:1. Druhá tretina herne i výsledkovo patrila hosťom, ktorí to potvrdili aj v 30. minúte. V ďalšom rýchlom protiútoku vrátil Šipačov puk na modrú čiaru Vojnovovi a jeho strela znamenala skóre 0:2. V 37. minúte bolo už 0:3 po tom, čo brankára Hudáčka prekvapila strela Averina. Krátko na to sa k slovu dostali aj slovenskí hokejisti. V 39. minúte hrali 79-sekúnd trvajúcu presilovku o dvoch hráčov, ale Šesťorkina v ruskej bránke neprekonali.

 

Slovákom sa ani v tretej časti nedarilo nájsť účinný recept na ruský tím. V 46. minúte hostia opäť rýchlo zakombinovali a jeden z najlepších hráčov Ruska Averin prekvapil Hudáčka strelou z ostrého uhla. Kontrovať mohol Skalický vo vlastnom oslabení, ale chybu rusov v rozohrávke nepotrestal. Úspešný nebol ani v 49. minúte Dravecký, ktorý tvrdo, ale nepresne strieľal z ľavej strany. V 53. minúte si hostia počas presilovky vytvorili veľký tlak. Hudáček najskôr odolal niekoľkým pokusom, ale na efektnú kombináciu Jakovleva s pohotovo zakončujúcim Šumakovom nedosiahol - 0:5. O tri minúty hrali presilovku aj slovenskí hokejisti. Meszárošovu tvrdú strelu od modrej čiary však brankár Šesťorkin efektne chytil. Konečnú podobu výsledku dal v 59. minúte Karpov.

 

Hlasy po zápase:

Zdeno Cíger, tréner SR: "Rusi vyhrali zaslúžene. Boli lepší asi v každej situácii. My sme sa nevedeli presadiť a keď sme sa už dostali do nejakej šance, tak sme to jednoducho odhodili. Sebavedomie hráčov išlo dole. V zápasoch proti Fínsku sme si ešte vytvorili nejaké šance, mali sme aj viac síl, ale dnes boli Rusi rýchlejší, prečíslovali nás. Bolo vidieť, že naši hráči si prestali veriť."

 

Július Hudáček, brankár SR: "Dnes sa prejavila kvalita Rusov, ktorí mali výber z KHL. Prekvapilo ma, že aj za stavu 4:0 či 5:0 hrali naplno, čo u nich nebýva zvykom. Myslím si, že ak by toto mužstvo doplnili pár hráčmi z NHL, tak by hrali o majstra sveta. Dnes mali dosť času na všetko, boli rýchlejší a silnejší. Svoje strely pri góloch dokázali skvele umiesntiť. Tie góly neboli náhodné, boli to naozaj krásne zásahy. Veď aj diváci im zatlieskali."

 

Martin Réway, útočník, vyhlásený za najlepšieho hráča SR: "Je to krutý výsledok. Doma sme chceli hrať lepší hokej. V prvej tretine to nebolo až také zlé, hoci Rusi mali aj vtedy istý tlak. Mali by sme si viac dávať pozor na individuálne chyby. V kabíne sme si po zápase povedali, že musíme začať každý od seba. Sme jeden tím a musíme vytvoriť dobrý kolektív. Keď už nie sme lepší než Rusi, tak musíme bojovať do konca a nechať na ľade všetko. Toto sa už nesmie opakovať."

 

Andrej Meszároš, obranca SR: "Prvá tretina nebola z našej strany zlá. Keby sme v nej dali nejaké góly, mohol to byť iný zápas. Stále je to len príprava, ale takto sa o reprezentačný dres nehrá. Nepáčilo sa to ani divákom, vnímali sme ich piskot. Rusi majú dobrý tím, ale my máme na viac, než sme ukázali dnes. Nehrali sme to, čo sme si pred zápasom povedali. Musíme si viac veriť."

 

 

Lotyšsko - Bielorusko 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Góly: 42. Džeriňš - 14. Gavrus, 31. S. Kosticyn, 37. Chenkel

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona