Slováci po nájzdoch podľahli Bielorusom

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 09:00 • 2 min
Slováci po nájzdoch podľahli Bielorusom

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia neuspela vo svojom prvom stretnutí na medzinárodnom turnaji Slovakia Cup, keď na ľade bratislavského Zimného štadióna Ondreja Nepelu prehrala vo štvrtok s výberom Bieloruska 2:3 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Vladimíra Vůjtka síce boli počas väčšiny stretnutia aktívnejší, ale za 40 minút prekonal brankára Belinského iba Haščák. Ďalšie veľké šance slovenských hokejistov zlikvidoval gólman súpera. Janus inkasoval dva góly v závere II. tretiny. Vyrovnanie zariadil v 57. min obranca Sersen. V nájazdoch rozhodol o triumfe Bielorusov útočník Jefimenko.

Po siedmom prípravnom súboji pred MS majú Slováci bilanciu 3 víťazstvá a 4 prehry. Proti Bielorusku nastúpil tím SR na 23. duel, súper si pripísal ôsmy úspech. 

V piatok na turnaji Slovakia Cup proti sebe nastúpia Nóri a Bielorusi, v sobotu si Slováci zmerajú sily s Nórskom. 

Slovakia Cup - štvrtok: 
Slovensko - Bielorusko 2:3 po sam. nájazdoch (0:0, 1:2, 0:0 - 0:0, 0:1) 
Góly: 24. Marcel Haščák (M. Daňo, A. Šťastný), 57. Sersen (L. Hudáček) - 36. Černook (Kulakov, Kaznadej), 40. Ugarov (Graborenko, Konstantin Koľcov), rozhodujúci sam. nájazd Jefimenko 

Nájazdy: Šatan - nedal, Meleško - nedal, Záborský - 1:0, Demkov - nedal, Stümpel - nedal, Jefimenko - 1:1, Jefimenko - 1:2, Záborský - nedal 

Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, D. Konc - J. Tvrdoň, Kacej, 8763 divákov 

Zostavy: 
Slovensko: Janus - T. Slovák, Mezei, Švarný, Sersen, Jurčina, Vydarený, K. Sloboda, Marek Ďaloga - Radivojevič, Stümpel, Ján Sýkora - Šatan, Kukumberg, L. Hudáček - Miklík, Bližňák, Záborský - Marcel Haščák, M. Daňo, A. Šťastný - od 31. min Ölvecký 

Bielorusko: Belinskij - Černook, Kaznadej, Goroško, Filičkin, Šinkevič, Maslenikov, Solomonov, Graborenko - Kulakov, Kitarov, Konstantin Koľcov - Ugarov, Gavrus, Meleško - Stefanovič, Stas, Jefimenko - Kovyršin, Demkov, Andruščenko - od 31. min Kislyj 

Slovenský tím bol od úvodu duelu aktívnejší a utváral si aj gólové šance, no Mezei ani Šatan neprekonali brankára Belinského. Na konci 4. min mieril nepresne Sersen a po ňom gólman hostí zneškodnil aj sľubné pokusy Sýkoru, Stümpela a Miklíka. Pri vylúčení Slováka sa Bielorusi usadili v útočnom pásme, no Janus vychytal Konstantina Koľcova a Kulakov mieril vedľa. V 18. min preveril Janusovu pozornosť Ugarov. 

Hneď prvé sekundy druhej dvadsaťminútovky priniesli šancu Radivojeviča, ktorú zneškodnil Belinskij. Vzápätí pálil od modrej, ale jeho pokusu chýbal presnosť. V presilovke sa gólom neskončil únik L. Hudáčka a v bránke neskončila ani Šatanova strela. Štvrtá útočná formácia tímu SR najprv previedla pekný brejk s výborným zákrokom gólmana Bieloruska. O niekoľko sekúnd neskôr našiel Daňo pred bránkou voľného Haščáka, ktorý si puk hodil na bekhend a otvoril skóre duelu. Zverenci trénera Vůjtka potom premárnili 85-sekundovú presilovku o dvoch korčuliarov. V 29. min si Belinskij poradil s delovkou K. Slobodu, v ďalších minútach veľké šance nepremenili ani Ján Sýkora a Haščák. Na druhej strane pohrozil Ugarov, neskôr Záborský takmer prekonal brankára súpera. Počas vylúčenia Mezeia vypálil od modrej Černook a Janus prvýkrát kapituloval. Druhý gól slovenského výberu mohli pridať Bližňák, Miklík aj Jurčina, ale Belinskij si poradil s ich pokusmi. Bielorusi sa tesne pred koncom druhej časti usadili v útočnom pásme, Graborenko vystrelil z uhla a od Ugarova sa puk odrazil za Janusov chrbát, ktorý predtým prišiel o hokejku - 1:2. 

Vyrovnať mohol v 41. min Ján Sýkora, ale nenašiel recept na spoľahlivého Belinského. V 45. min neuspel spomedzi kruhov Záborský a o minútu neskôr A. Šťastný mieril iba do bieloruského brankára. Vyrovnanie priniesla presilovková delovka Sersena od modrej čiary v 57. min. Rozhodnúť mohol pred treťou sirénou Daňo, ale Belinskij sa opäť vyznamenal. V predĺžení gól nepadol a rozhodnúť sa muselo až v nájazdoch. O triumfe Bieloruska rozhodol Jefimenko. 

Hlasy: 
Vladimír Vůjtek (tréner SR): "Hrali sme veľmi dobrý hokej, dali gól a mali veľa šancí. Potom sme natiahli dve-tri striedania, naša hra sa zlomila, súper to využil a dal dva góly. Museli sme doťahovať, trochu sme boli v kŕči. Chceli sme zvíťaziť, ale som rád, že sme aspoň vyrovnali. Nájazdy sú už lotéria." 

Ľubomír Pokovič (asistent trénera Bieloruska): "Darilo sa nám vytláčať slovenských útočníkov z nebezpečných streleckých pozícií. My sme naše šance premenili, čo bolo dôležité. Pre mňa to bol zvláštny zápas, veď som tu doma."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies