Slováci po dramatickom závere prehrali s Holandskom 5:6

NETKY.SK • 13 Január 2016, 07:50 • 2 min
Slováci po dramatickom závere prehrali s Holandskom 5:6

BELEHRAD - Slovenskí vodnopóloví reprezentanti neuspeli ani vo svojom druhom zápase na ME v Belehrade. Proti Holandsku predviedli bojovný výkon, no napokon podľahli rozdielom jediného gólu 5:6.

slovakia

left justify in out

Slovenskí reprezentanti v dramatickom závere dokázali stiahnuť dvojgólové manko, no o víťazstve Holandska rozhodol gól Frauenfeldera. Zverenci španielskeho trénera Antonia Estellera nastúpia na svoj tretí zápas vo štvrtok o 18.45 h proti Čiernej Hore.

 

ME vo vodnom póle, A-skupina, muži:

Slovensko - Holandsko 5:6 (1:2, 1:2, 1:0, 2:2)

Góly: Seman 3, Faměra, Zaťovič - Frauenfelder 3, Gottemaker, Spijker, Koopman, rozhodovali: Koryzna (Poľ.), Alexandrescu (Rum.), vylúčení: 9:9, presilovky: 6/1 - 8/1, pok. hody: 1/1 - 0.

 

Zostavy:

Slovensko: Gogola, Kozmér - Faměra, Zaťovič, Hrošík, Ďurík, Baláž, Seman, M. Tkáč, Bielik, Polovic, Kolárik, Brúder

Holandsko: Wagenaar, Hoepelman - Frauenfelder, Winkelhorst, Van Der Horst, Gielen, Lindhout, Gottemaker, Reuten, Van Den Barsselaar, Spijker, Koopman, Lucas

 

Slovenskí reprezentanti sa mohli ujať vedenia už počas prvej presilovky, no nacvičený signál im nevyšiel. Skóre zápasu otvoril Frauenfelder, ktorého gól prišiel krátko po návrate vylúčeného Brúdera. O vyrovnanie sa postaral Lukáš Seman. Holanďania získali tesný náskok späť v 6. minúte, keď slovenského brankára prekvapil strelou z väčšej vzdialenosti Gottemaker. V závere prvej štvrtiny brankár Kozmér udržal tesné skóre vďaka niekoľkým efektným zákrokom. Druhú štvrtinu začali lepšie Holanďania. Gólmi Frauenfeldera a kapitána Spijkera zvýšili svoj náskok už na rozdiel troch gólov. O zníženie sa postaral päťmetrovým hodom Faměra a hoci sa Slováci snažili o ďalší gól, do konca druhej štvrtiny viackrát stroskotali na brankárovi Wagenaarovi.

 

V tretej štvrtine niekoľko minút dominovali obrany a čakanie na ďalší gól ukončil Seman, ktorý zblízka znížil na 3:4. Kozmér v úvode štvrtej štvrtiny opäť viackrát podržal svoj tím, ale na pokus Koopmana nedosiahol. Slovenskí tím vrátil do zápasu gól Zaťoviča tri minúty pred koncom štvrtej štvrtiny a krátko na to zachránila brankára Holandska žŕdka po Polovicovej strele. Slováci v dramatickom závere dokázali vyrovnať, keď sa po oddychovom čase svojím tretím gólom v zápase presadil Lukáš Seman. Holanďania však z protiútoku počas presilovky dosiahli víťazný gól, keď na konečných 5:6 upravil Frauenfelder.

 

ďalšie výsledky:

muži

A-skupina:

Čierna Hora - Španielsko 8:8 (3:3, 1:2, 2:2, 2:1)

B-skupina:

Francúzsko - Chorvátsko 5:20 (0:7, 1:1, 2:8, 2:4)

 

ženy

A-skupina:

Portugalsko - Rusko 5:21 (0:6, 1:5, 1:4, 3:6)

Turecko - Holandsko 0:25 (0:8, 0:6, 0:7, 0:4)

Grécko - Maďarsko 6:9 (2:3, 1:2, 2:2, 1:2)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona