Slováci platia kartou stále nižšie čiastky

NETKY.SK • 29 Október 2015, 12:13 • 2 min
Slováci platia kartou stále nižšie čiastky

BRATISLAVA - Slováci sú čoraz častejšie ochotní platiť kartou aj nižšie čiastky. Podľa výsledkov prieskumu spoločnosti MasterCard pomer zákazníkov, ktorí sú ochotní platiť kartou sumy nižšie ako dve eurá, sa dostal už na úroveň 43 %. Zároveň z neho vyplynulo, že platia kartou v priemere 37 eur za nákup.

slovakia

left justify in out

Slováci majú podľa výsledkov prieskumu záujem o bezkontaktné platobné karty. Takmer tri štvrtiny držiteľov klasických kariet prejavili záujem platiť v budúcnosti bezkontaktne. Slovensko patrí podľa MasterCardu k svetovému nadpriemeru v bezkontaktných platbách. Svoj nákup takto zaplatí 50 % majiteľov kariet.

 

Nadpolovičná väčšina majiteľov platobných kariet by uvítala možnosť bezkontaktného výberu peňazí z bankomatov.

 

“V Európe prebieha niekoľko pilotných projektov. Aj my by sme bezkontaktné výbery z bankomatu radi v budúcnosti na Slovensku zaviedli,“ povedal generálny riaditeľ MasterCard pre Českú republiku, Slovensko a Rakúsko Miroslav Lukeš.

 

Prieskum MasterIndex uskutočňuje spoločnosť MasterCard raz ročne. Realizovaný bol výskumnou agentúrou G82 na reprezentatívnej vzorke 801 respondentov vo veku nad 18 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies