Slováci oslávia Silvestra regeneráciou, Bokroš: Oslavy nebudú

NETKY.SK • 31 December 2015, 17:15 • 2 min
Slováci oslávia Silvestra regeneráciou, Bokroš: Oslavy nebudú

HELSINKI - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov zakončili svoje účinkovanie v základnej B-skupine na juniorských MS vo fínskych Helsinkách prehrou s Ruskom 1:2.

slovakia

left justify in out

Už pred zápasom bolo jasné, že zverenci trénera Ernesta Bokroša postúpili do štvrťfinále šampionátu zo štvrtého miesta v skupine a v boji o semifinále nastúpia v sobotu 2. januára proti Švédsku.

 

Proti zbornej, ktorá vo Fínsku obhajuje strieborné medaily z vlaňajších MSJ v Kanade, predviedli mladí Slováci solídny defenzívy výkon. S favoritom hrali vyrovnanú partiu a zbrane nezložili ani za nepriaznivého stavu 0:2. V 36. minúte sa im podarilo znížiť zásluhou kapitána Christiána Jaroša a na dostrel sa držali celú tretiu tretinu, ktorú zvládli o poznanie lepšie ako v stredajšom súboji proti domácemu Fínsku. Výkon tímu sa pozdával aj koučovi Bokrošovi. "Som rád, že chlapci pristúpili aj k tomuto stretnutiu s plnou vážnosťou, aj keď už tento zápas pre nás nič neriešil. My sme vedeli svoju pozíciu, že skončíme v skupine štvrtí a že budeme hrať proti Švédom. V zápase bolo veľa pozitív, hlavne brankár a obrana. Škoda, že náš útok sa stále nemôže nájsť a to sa prejavuje aj v presilových hrách. Dnes sme ich nevyužili viacero, vrátane tej piatich proti trom," povedal Bokroš pre TASR. S vystúpením v základnej B-skupine bol spokojný. "Okrem jednej tretiny, ktorú sme s Fínmi prehrali 1:5, sme základnú skupinu zvládli na veľmi slušnej úrovni. Či už to bol zápas s Bieloruskom, Českom, či dnešný duel s Ruskom i dve tretiny s Fínskom. Takže základný cieľ, ktorý sme si dali - postúpiť z tejto skupiny, sme splnili. Teraz nás čaká v zápase o bytí či nebytí súper zo Švédska. V Hartwall Aréne sa balíme a presúvame sa do druhej haly, kde zohráme štvrťfinále," dodal kouč SR 20.

 

Koniec roka 2015 oslávia mladí slovenskí hokejisti výdatnou regeneráciou. "Odohrali sme štyri náročné stretnutia za päť dní. Hráči budú postupne po päťkách chodiť na regeneráciu. Silvestra sme zrušili už pred rokom a nikto ho tu oslavovať nebude ani dnes," zdôraznil Bokroš.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona