Slováci opäť prehrali, Kozák: Boli sme málo nebezpeční

NETKY.SK • 9 Október 2016, 09:36 • 2 min
Slováci opäť prehrali, Kozák: Boli sme málo nebezpeční

ĽUBĽANA - Slovenskí futbalisti prehrali aj vo svojom druhom vystúpení v kvalifikácii o účasť na MS 2018.

slovakia

left justify in out

V sobotňajšom súboji F-skupiny nestačili na domáce Slovinsko a na ľubľanskom štadióne Stožice ťahali za kratší koniec po výsledku 0:1. Rozhodujúci gól strelil v 74. minúte striedajúci Rok Kronaveter.

Najbližším súperom zverencov trénera Jána Kozáka bude v utorok 11. októbra na domácej pôde v Trnave mužstvo Škótska.

 

kvalifikácia MS 2018 - F-skupina - 2. kolo:

Slovinsko - Slovensko 1:0 (0:0)

Gól: 74. Kronaveter. ŽK: Cesar, Krhin, Struna - Saláta, Hubočan, Ďurica, Ďuriš, Kucka. Rozhodoval: Rizzoli (Tal.), 10.492 divákov

 

zostavy:

Slovinsko: Oblak - Struna, Samardžič, Cesar, Jokič - Krhin - Kurtič (72. Kronaveter), Birsa (68. Novakovič), Verbič - Iličič, Bezjak (90. Mevlja)

Slovensko: Kozáčik - Pauschek (79. Sabo), Hubočan, Saláta, Ďurica, Švento (79. Holúbek) - Kucka, Hrošovský (79. Ďuriš), Greguš - Hamšík - Mak

 

Po úvodnom oťukávaní sa do prvej šance dostali domáci. Zaváhanie Hrošovského pri rozohrávke takmer potrestal Birsa, ale k strele ho nepustil Ďurica, ktorý mu v poslednom momente sklzom vypichol loptu. Následne pálil nebezpečne Iličič. Slováci mali v 13. minúte výhodu priameho kopu, Ďuricov pokus však išiel vysoko nad bránku Oblaka. Duel potom poznačili nepresnosti na oboch stranách, fauly a žlté karty, ktoré rozkúskovali hru. Po polhodine mali Slovinci výhodu štandardnej situácie, nakopávaná lopta sa dostala až do pokutového územia a osamotenému Samardžičovi chýbali len centimetre, aby ju umiestnil za Kozáčikov chrbát. V 38. minúte Kucka šikovne vysunul Maka, ten ustál súboj s o hlavu vyšším Samardžičom, avšak Oblak jeho štipľavú strelu ľavačkou vyrazil na roh. Najväčšiu šancu prvého polčasu si vytvorili Slovinci tesne pred odchodom do šatní. Ďurica prehral hlavičkový súboj v pokutovom území, lopta sa dostala k úplne voľnému Bezjakovi, ktorého prudký volej Kozáčik bravúrne vyrazil na brvno.

 

Druhé dejstvo začali aktívnejšie domáci, Slovákov zatlačili pred ich šestnátsku, ale vo finálnej fáze neboli presní. Slovinský kouč Katanec sa snažil oživiť hru striedaniami a vyšlo mu to. Do hry okrem Novakoviča poslal aj Kronavetera, ktorý po 120 sekundách pobytu na ihrisku strelil v 74. minúte víťazný gól. Tréner Kozák reagoval na výsledok hneď trojnásobnou zmenou, keď desať minút pred záverečným hvizdom nasadil trio Ďuriš, Sabo, Holúbek. Želaný efekt v podobe vyrovnávajúceho presného zásahu to však neprinieslo. Slováci po prehre 0:1 neskórovali už vo štvrtom zápase za sebou a sériu bez gólu natiahli na 405 minút.

 

Hlasy po zápase /zdroj: RTVS/:

Ján Kozák, tréner SR: "Boli sme dnes málo nebezpeční smerom dopredu. Góly nám chýbajú, bez nich sa nedá vyhrávať. Prvý polčas sa skončil zaslúženou remízou, v defenzíve sme pracovali dobre a eliminovali silu súpera. Žiaľ, v druhom polčase sme z ojedinelej akcie inkasovali. Chlapci odovzdali na ihrisku všetko a ťažko im niečo vyčítať. Sme ale vo fáze, keď potrebujeme bodovať, ak chceme dosiahnuť na postup. So Škótskom to bude zápas, ktorý už musíme vyhrať. Budeme hrať doma, budeme hrať inak a verím, že to zlomíme."

 

Marek Hamšík, kapitán SR: "Slovinci si víťazstvo zaslúžili. Mohli sme tu bodovať, ale začali sme hrať až po inkasovanom góle. Smerom dopredu sme sa ťažko presadzovali a bez gólu sa nedá vyhrať. Súper bol dnes lepší. Proti Škótom to bude pre nás veľmi dôležitý zápas, bezpodmienečne ho potrebujeme vyhrať."

 

Ján Greguš, stredopoliar SR: "Prehra nás mrzí, chceli sme tu vyhrať. Rozhodla jedna situácia, keď sme nezareagovali na hráča súpera a ten rozhodol. Zatiaľ sme v kvalifikácii nedali gól, pretože proti nám stáli kvalitní súperi a veľmi ťažko sa nám presadzovalo. Proti Škótom už musíme skórovať."

 

Lukáš Pauschek, obranca SR: "Snažil som sa užiť si to a nechať na ihrisku všetko, bohužiaľ nám to nevyšlo a prehrali sme. Potrebujeme sa nakopnúť a verím, že v najbližšom zápase sa už budeme tešiť my."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies