Slováci odleteli do Fínska, Vůjtek sa chystal volať Handzušovi

NETKY.SK • 2 Máj 2012, 10:59 • 2 min
Slováci odleteli do Fínska, Vůjtek sa chystal volať Handzušovi

Slováci odleteli do Fínska, Vůjtek sa chystal volať Handzušovi - Hokej Slovenskí hokejoví reprezentanti odleteli v stredu do dejiska 76. majstrovstiev sveta, kde ich už v piatok o 15.

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí hokejoví reprezentanti odleteli v stredu do dejiska 76. majstrovstiev sveta, kde ich už v piatok o 15.15 čaká úvodný duel proti Kanade. Z Bratislavy cez rakúsky Schwechat odletelo 24 hráčov, priamo vo fínskych Helsinkách sa k tímu pripojí útočník Tomáš Kopecký.
      Hlavný tréner Vladimír Vůjtek by sa hneď po prílete chystal spojiť s Michalom Handzušom, ktorý mu mal oznámiť, či bude môcť posilniť tím. Skúsený center absolvoval v utorok v zámorí ďalšiu injekčnú terapiu a vyšetrenie zapáleného kĺbu.
      Slováci mali v stredu o 20.15 SELČ naplánovaný prvý tréning v helsinskej Hartwall Areene. "V záverečných tréningoch je prvoradé, aby sme dali dokopy hráčov, ktorí budú hrať spolu v päťkách. Sústredíme sa najmä na súčinnosť formácií a musíme nacvičiť už aj presilovky," uviedol český kormidelník a naznačil aj ciele pred šampionátom: "Ja osobne považujem za úspech postup do štvrťfinále a potom sa môže stať už všeličo. Ide nám hlavne o olympiádu v Soči. Aj keď štvrťfinále nemusí znamenať istú účasť, podľa mňa na 95 percent bude."
      Pre niektorých hráčov budú záverečné tréningy poslednou šancou zabojovať o svoje miesto na ľade. "Do prípravy som išiel s tým, aby som zabojoval o miestenku. Na majstrovstvá som chcel ísť a urobil som pre to maximum. Stále sú však nejaké miesta otázne. Tréneri sa vyjadrili, že ešte čakajú na Miša Handzuša, či Mariána Gáboríka a navyše budú dvaja náhradníci, takže od toho sa bude všetko odvíjať," uviedol Rastislav Špirko.
      Dvadsaťsedemročný útočník verí, že sa na šampionáte dostane na ľad a že trénerov nesklame. "Chcem zo seba vydať všetko, bojovať o každý jeden puk, pracovať pre tím a dať do toho srdce," dodal.
      Slováci si v základnej A-skupine okrem Kanady postupne zmerajú sily s domácim Fínskom, USA, Kazachstanom, Bieloruskom, Švajčiarskom a s Francúzskom.
      nominácia SR na MS 2012 vo Fínsku a Švédsku:
      Brankári: Peter Hamerlík (HC Oceláři Třinec, ČR), Ján Laco (Lev Poprad, SR/KHL), Július Hudáček (Södertälje SK, Švéd.)
      Obrancovia: Ivan Baranka (Spartak Moskva, Rus./KHL), Kristián Kudroč (Ässät Pori, Fín.), Andrej Sekera (Buffalo Sabres/NHL), Michal Sersen (HC Sparta Praha, ČR), Tomáš Starosta (Jugra Chanty-Mansijsk), Rus./KHL), René Vydarený (HC České Budějovice, ČR), Zdeno Chára (Boston Bruins/NHL), Dominik Graňák (Dinamo Moskva, Rus./KHL)
      Útočníci: Milan Bartovič (Bílí Tigři Liberec, ČR), Mario Bližňák (HC Sparta Praha, ČR), Marcel Haščák, Michel Miklík (všetci HC Košice), Marcel Hossa (Dinamo Riga, Lot./KHL), Marek Hovorka (Rytíři Kladno, ČR), Juraj Mikúš (TPS Turku, Fín.), Tomáš Surový (CSKA Moskva, Rus./KHL), Miroslav Šatan, Libor Hudáček (obaja HC Slovan Bratislava), Rastislav Špirko (Lev Poprad, SR/KHL), Branko Radivojevič (Atlant Mytišči, Rus./KHL), Tomáš Tatar (Detroit Red Wings, NHL), Tomáš Kopecký (Florida Panthers/NHL)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona