Slováci nie sú medzi obeťami teroristických útokov v africkej Ugande

NETKY.SK • 12 Júl 2010, 11:59 • 2 min
Slováci nie sú medzi obeťami teroristických útokov v africkej Ugande

Slováci nie sú medzi obeťami teroristických útokov v africkej Ugande

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami ani zranenými osobami po nedeľných (11.7.) teroristických úrokoch v ugandskom hlavnom meste Kampala nie sú podľa doterajších informácií slovenskej diplomacie občania SR. TASR informoval dnes hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Peter Stano.
      Veľvyslanectvo SR v susednej Keni, akreditované pre Ugandu, preverovalo situáciu hneď po bombových útokoch aj prostredníctvom slovenského honorárneho konzula v Kampale, ktorý potvrdil, že slovenskí občania medzi obeťami neboli. V Ugande sa podľa registračných formulárov Ministerstva zahraničných vecí SR nachádza jedna slovenská občianka, nie však v hlavnom meste, ale v inej časti krajiny.
      Pri výbuchoch v dvoch reštauráciách zahynulo v najmenej 64 ľudí, kým ďalších viac ako 60 utrpelo zranenia. Obeťami sú fanúšikovia, ktorí sledovali finále majstrovstiev sveta vo futbale. Miestna polícia sa domnieva, že za útokmi stojí somálska militantná skupina aš-Šabáb s väzbami na teroristickú sieť al-Káida. Hovorca ugandskej vlády Fred Opolot dnes uviedol, že na útokoch sa podľa všetkého podieľali dvaja samovražední atentátnici. Medzi obeťami sa nachádzali aj cudzinci. Kalifornská humanitárna organizácia dnes potvrdila, že pri explóziách v Ugande zahynul aj jeden z jej amerických zamestnancov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies