Slováci nedali na Nemeckom pohári domácim ani gól

NETKY.SK • 9 November 2013, 18:44 • 2 min
Slováci nedali na Nemeckom pohári domácim ani gól

MNÍCHOV - Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka majú po dvoch zápasoch na konte dva body za piatkové víťazstvo 4:3 po nájazdoch nad USA.

slovakia

left justify in out

Slovenskí hokejisti prehrali v sobotu vo svojom druhom vystúpení na Nemeckom pohári v Mníchove s domácimi reprezentantmi 0:2.
Po dvoch zápasoch tak majú na konte dva body za piatkové víťazstvo 4:3 po nájazdoch nad USA.
Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka nedokázali ani raz prekonať Dennisa Endrasa v súperovej bránke, hoci hrali v úvodnej tretine päťminútovú presilovku 5 na 4 a v polovici duelu aj krátku presilovku o dvoch hráčov. Naopak, Rastislav Staňa inkasoval dvakrát, v 6. minúte z dorážky skóroval kapitán Michael Wolf a v 37. minúte pridal druhý zásah v početnej výhode Daryl Boyle.
Na jubilejný stý štart v národnom drese tak nebude v dobrom spomínať útočník Tomáš Surový. Premiérový duel v reprezentácii odohrali Lukáš Handlovský a Peter Zuzin.
Slováci uzavrú svoje účinkovanie v Mníchove nedeľňajším súbojom so Švajčiarskom (13.15).

Nemecký pohár 2013: Nemecko - Slovensko 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Góly:
6. Wolf (Schütz, Kettemer), 37. Boyle (Mauer, Schütz). Rozhodovali: Jablukov (Nem.), Müllner (SR) - Erdle, Schelewski (obaja Nem.), vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše Šťastný 10 min osobný trest za nešportové správanie - Wolf 5 min + DKZ za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 6000 divákov (vypredané).
Nemecko: Endras - Ankert, Schopper, Krueger, Ebner, Kohl, Kettemer, Boyle, Petermann - Mauer, Hager, Pietta - Maurer, Ullmann, Barta - Festerling, Kink, Seidenberg - Plachta, Schütz, Wolf
Slovensko: Staňa - Sersen, Vydarený, Starosta, Mezei, Kudroč, Švarný, P. Mikuš - Radivojevič, J. Mikúš, Bartovič - Miklík, Surový, Záborský - Tybor, Špirko, Hossa - Handlovský, Šťastný, Zuzin
 
Zápas v olympijskom Eisstadione sa hral vo výbornej atmosfére, ku ktorej prispeli aj početní slovenskí fanúšikovia. Oproti piatkovému stretnutiu s USA mal duel rýchlejšie tempo a hralo sa s väčším nasadením, opäť to bol však súper, kto otvoril skóre. V 6. minúte strelu Kettemera vyrazil Staňa iba pred seba a po následnej trme-vrme dorazil puk za jeho chrbát Wolf. O necelé tri minúty ten istý hráč atakoval Bartoviča a za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou vyfasoval trest na 5 min + DKZ. Slováci dlhú presilovku nedokázali využiť, za zmienku stojí iba Hossova strela švihom, ktorá lízala hornú žŕdku, a delovka P. Mikuša, takisto bez gólovej ozveny. Útoky sa potom prelievali z jednej strany na druhú, v 16. min Festerling takmer využil zaváhanie Kudroča, na opačnom konci klziska unikol domácej
obrane J. Mikúš, no Endrasa v nájazde neprekonal.
 
V druhej dvadsaťminútovke pokračoval obojstranne svižný hokej. V 23. minúte takmer zaskočil nemeckého brankára Tybor, zvŕtať sa však v ďalších minútach musel najmä Staňa. V 25. minúte si poradil s dvoma pokusmi Mauera a potom do lapačky ukryl Piettovu dorážku. V 28. minúte sa ocitol voľný medzi kruhmi Surový, no Endrasa neprekonal ani on a ani Tybor, ktorý sa po Kudročovom vysunutí predral do samostatného úniku. Zo slovenského "kotla" sa následne ozvalo mohutné "My sme tu doma". V 32. minúte dostali Vůjtekovci možnosť hrať 12-sekundovú presilovku 5 na 3, no nevyužili ju a tak prišiel trest. V 37. min slovenský rozhodca Müllner poslal na lavicu "hanby" k Mezeiovi aj Švarného za vyhodenie puku mimo hracej plochy, hoci ten ju po zásahu od mantinelu evidentne neopustil. Domáci dvojnásobnú početnú výhodu po 27 sekundách premenili zásluhou delovky Boylea - 2:0. Vzápätí mohli Nemci viesť už o tri góly, Staňa sa však vyznamenal pri teči Piettu i strele Schütza.

V tretej tretine pokračovalo márne slovenské dobýjanie nemeckej bránky. Zhustená domáca obrana nedovolila hráčom spod Tatier rozvinúť ofenzívne akcie, naopak sami podnikali nebezpečné kontry. V 28. minúte Kink pálil v dobrej pozícii do stredu bránky, kde však stál pozorný Staňa. Pri ďalšom nemeckom prečíslení zlikvidoval aj šancu Schütza. Domáci hokejisti si v závere náskok pohodlne ustrážili a mohli tak sláviť prvé víťazstvo na turnaji.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies