Slováci nechodia k susedom už len na nákupy

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 17:08 • 2 min
Slováci nechodia k susedom už len na nákupy

BRATISLAVA - Ľudia zo Slovenska už necestujú do Viedne len na nákupy, ale stúpol počet Slovákov, ktorý v hlavnom meste Rakúska prenocujú. Vyplýva to z údajov viedenského magistrátu.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla jeho zamestnankyňa Regina Morawec, len minulý rok navštívilo metropolu Rakúska s nocľahom takmer 60 000 Slovákov. Tí v nej strávili minimálne jednu noc, čo je nárast o viac ako 8 000 ľudí oproti roku 2013. Z informácií viedenskej radnice tiež vyplýva, že občania Slovenska nechodia do Viedne len na krátkodobé nákupy, ale vo zvýšenej miere aj za kultúrou či dovolenkou.


Podľa Morawec za to môže aj dobré autobusové spojenie medzi Bratislavou a Viedňou. „Evidujeme stále väčší záujem o cestovanie do Viedne, a to najmä v dovolenkovom období. Momentálne poskytujeme autobusové spojenie do Viedne 23-krát za deň,“ povedal generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies