Slováci nastúpia proti Nemcom bez zmien v zostave

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 09:55 • 2 min
Slováci nastúpia proti Nemcom bez zmien v zostave

HELSINKI - od vyslaného redaktora Petra Pašutha) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek sa rozhodol nemeniť zostavu a jeho zverenci nastúpia na tretí duel svetového šampionátu v Helsinkách v pondelok popoludní proti Nemecku v rovnakom zložení ako proti Francúzsku a Fínsku.

slovakia

left justify in out

V bránke dostane opäť možnosť Rastislav Staňa, Jaroslav Janus si na prvú šancu na majstrovstvách sveta ešte bude musieť počkať. "Všetko zostane po starom a nastúpime v rovnakom zložení ako v predchádzajúcich dvoch dueloch," uviedol po rannom rozkorčuľovaní reprezentačný kouč.

Vedenie slovenskej výpravy zatiaľ nebude dopisovať žiadneho ďalšieho hráča na súpisku. V pozícii čakateľov ostávajú Ivan Švarný, Marcel Haščák a Marko Daňo. "Čakáme ešte na vývoj v NHL, musíme si nechať nejakú rezervu," priznal Vladimír Vůjtek. 

Slováci v pondelok predpoludním od 9.30 h miestneho času absolvovali na hlavnej ploche Hartwall Areeny polhodinové rozkorčuľovanie. Pred súbojom s Nemeckom vládne v tíme dobrá atmosféra. "Jedna prehra nemôže ovplyvniť pohodu v mužstve. Navyše si myslíme, že sme proti Fínom hrali dobrý hokej," uviedol Vůjtek. 

Pre slovenský tím je zápas s Nemeckom dôležitý z hľadiska štvrťfinálových ambícií. Tréneri si pozreli oba zápasy najbližšieho súpera. S Fínmi prehrali Nemci 3:4 po predĺžení, s Rusmi 1:4. "Videl som oba zápasy. Nemci hrajú dobre takticky, sú disciplinovaní, perfektne bránia stredné pásmo. Bude to ťažký súper. Musíme sa zlepšiť v porovnaní so súbojom s Fínskom v koncovke a premeniť šance," doplnil český kouč na slovenskej striedačke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies