Slováci nastúpia proti Fínom bez zmien

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 13:24 • 2 min
Slováci nastúpia proti Fínom bez zmien

HELSINKI - Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia druhý rok za sebou v Helsinkách pod vedením trénera Vladimíra Vůjtka na štvrťfinálový duel na majstrovstvách sveta. Vlani prekvapujúco vyradili Kanaďanov, teraz budú vo štvrtok od 17.30 SELČ pod vedením českého odborníka čeliť reprezentácii Fínska.

slovakia

left justify in out

Slováci opäť nevstupujú do zápasu ako favoriti a môžu len prekvapiť. "Fíni budú možno hrať pod väčším tlakom, ale aj s veľkou podporou divákov. Hrať v domácom prostredí je vždy veľká výhoda," upozornil tréner Vladimír Vůjtek.

Už zloženie formácií na stredajšom popoludňajšom tréningu naznačovalo, že v zostave SR na štvrtkový zápas nebudú veľké zmeny. Hráči korčuľovali vo formáciách, v ktorých končili utorňajší duel s USA. "Nastúpime v rovnakej zostave, v ktorej sme hrali v závere duelu s Američanmi. Na krídle tretieho útoku teda bude hrať Libor Hudáček, Martin Bartek bude v pozícii trinásteho útočníka," povedal Vůjtek a z týchto slov bolo zároveň jasné, že do bránky sa opäť postaví Rastislav Staňa. 

Najväčším problémom slovenských hokejistov je v Helsinkách koncovka. Hráči v doterajšom priebehu turnaja vyslali na brankárov súperov v siedmich zápasoch 226 striel. Častejšie na šampionáte 2013 pálili iba Švédi (261) a Česi (227). Slovenskí hráči strelili 18 gólov a majú úspešnosť streľby 7,96 %. V koncovke sa trápili najmä v súbojoch s Fínskom, Lotyšskom a Rakúskom. "Verím, že keď sme dali nejaké góly Američanom, strelíme ich aj Fínom," nádeja sa Vladimír Vůjtek. V prvom vzájomnom súboji v Helsinkách nedokázali dať slovenskí hráči Fínom ani gól (0:2). Rovnako bez presného zásahu končili aj vlaňajší súboj v základnej skupine (0:1). 

Fíni sa budú spoliehať najmä na prvú formáciu Janne Pesonen, Petri Kontiola a Juhamatti Aaltonen, ktorá dokáže zabrať v rozhodujúcich chvíľach. "Prvý fínsky útok robí problémy všetkým, nie iba nám. Sú na špici kanadského bodovania, majú priemer dva body na zápas. Sú veľmi kvalitní, v hokeji je však len veľmi ťažké hrať osobnú obranu. Musíme si dať na nich pozor," doplnil Vladimír Vůjtek, ktorý v utorok večer v televízii sledoval záverečný súboj helsinskej skupiny medzi Fínskom a Lotyšskom. Po jeho skončení bol známy súper Slovenska. 

Predpokladané zostavy: 
Fínsko: Fínsko: Raanta (Ortio) - Hietanen, Lepistö, Laakso, Mäntylä, Väänänen, Jalasvaara, Kukkonen, Melart - Aaltonen, Kontiola, Pesonen - Salminen, Korpikoski, Koskiranta - Pihlström, Savinainen, Mikael Granlund - Hytönen, Anttila, Hagman 
Slovensko: Staňa - Sekera, Mezei, Jurčina, Vydarený, Sersen, V. Mihálik, Švarný - Radivojevič, Surový, T. Kopecký - Miklík, Kukumberg, Záborský - Šatan, Ölvecký, L. Hudáček - Marcel Haščák, Bližňák, M. Daňo - Bartek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies