Slováci nakupujú cez internet čoraz častejšie

NETKY.SK • 2 December 2019, 10:03 • 2 min
Slováci nakupujú cez internet čoraz častejšie

BRATISLAVA - Viac ako tri štvrtiny Slovákov, pre ktorých je internet bežne dostupný, si za posledných dvanásť mesiacov kúpili prostredníctvom neho nejaký tovar alebo službu. Vyplýva to z prieskumu Európskej komisie (EK), na ktorom sa zúčastnilo 25 240 respondentov.

slovakia

left justify in out

Online nakupovalo vlani viack ako 78 % Slovákov, ktorí využívali internet. Priemer EÚ pritom predstavuje 74,2 %. Spomedzi krajín Vyšehradskej štvorky (V4) využívajú internet na kúpu najčastejšie Česi (80 %). Naopak, najmenší podiel respondentov z krajín V4, ktorí tak urobili, je v Maďarsku (73 %).

 

img

 

Väčšina Slovákov nakupuje najmä z domácich stránok. Podľa prieskumu tak urobilo 71,2 % z nich. Najnižší podiel v rámci celej únie majú obyvatelia Malty, len 16,2 % z nich za posledný rok nakúpilo prostredníctvom domácich stránok.

 

img

 

Slováci si neobjednávajú tovar cez internet len zo svojej krajiny, ale aj z iných členských štátov EÚ. Za posledný rok využilo túto možnosť v rámci Slovenska viac ľudí, ako je priemer EÚ. Slováci sú v tomto parametri aj najvyššie spomedzi krajín V4. Tovar alebo služby z členskej krajiny EÚ si objednalo 22 % českých respondentov, 23 % maďarských a 17 % poľských. Najmenší podiel objednania tovaru z členských štátov EÚ má Rumunsko (10%).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies