Slováci najviac využívajú internet na vyhľadávanie a e-maily

NETKY.SK • 11 November 2015, 13:31 • 2 min
Slováci najviac využívajú internet na vyhľadávanie a e-maily

BRATISLAVA - Obyvatelia Slovenska využívajú v súčasnosti internet najviac na vyhľadávanie cez rôzne prehliadače, až 88 percent používateľov internetu hľadá niečo cez internet aspoň raz do týždňa.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu spoločnosti GfK Slovakia, ktorý sa uskutočnil v septembri tohto roka na vzorke 707 respondentov vo veku od 15 do 79 rokov. "Aspoň raz do týždňa si niečo vyhľadá na internete takmer 90 percent používateľov internetu, vyše jedna tretina ľudí (34 percent) vyhľadáva cez internetové prehliadače niekoľkokrát za deň, sú to hlavne mladí ľudia do 30 rokov,“ spresnil Július Filo z GfK Slovakia.


Ako ďalej priblížil, na druhom mieste je prijímanie a posielanie e-mailov, ktoré využívajú niekoľkokrát do týždňa takmer tri štvrtiny používateľov internetu a približne 30 percent z nich, e-mailuje niekoľkokrát denne.


Ďalšou významnou službou je online banking, ktorý využíva niekoľkokrát do mesiaca vyše polovica používateľov internetu. Zaujímavosťou však podľa GfK Slovakia je, že jedna štvrtina internetovej populácie túto službu ešte nevyužíva. Sociálne siete a ich sledovanie majú čoraz väčšiu popularitu, sledujú ich až štyri pätiny používateľov internetu (80 percent), pričom najväčšiu skupinu tvoria mladí ľudia vo veku 19 až 24 rokov, ktorí sledujú sociálne siete niekoľkokrát denne.
Hoci nakupovanie cez internet využíva väčšina internetovej populácie, viac ako dve pätiny používateľov internetu (41,2 percenta) ešte cez internet nikdy nič nenakúpilo. Približne tretina má skúsenosť s nakupovaním menej častú ako raz za rok a zvyšná tretina nakupuje cez internet výrazne častejšie. Polovica internetovej populácie hráva tiež online hry, takmer pätina ich dokonca hráva niekoľkokrát do týždňa a intenzívnejšie. Spomedzi sledovaných aktivít na internete je v prieskume relatívne najmenej využívané písanie blogov. Jeden človek z piatich napíše blog aspoň raz do mesiaca a aspoň raz do týždňa sa tejto aktivite venuje päť percent internetových používateľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies