Slováci na zraze pred Macedónskom bez zraneného Šestáka

NETKY.SK • 31 August 2010, 07:38 • 2 min
Slováci na zraze pred Macedónskom bez zraneného Šestáka

Slováci na zraze pred Macedónskom bez zraneného Šestáka

slovakia

left justify in out

img

Pätnásť hráčov privítal tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss na pondelňajšom zraze pred úvodnými kvalifikačnými zápasmi EURO 2012 s Macedónskom a Ruskom. Až neskôr sa k výberu pripojí Juraj Kucka zo Sparty Praha, ktorý mal večer ligové povinnosti. Na zraze v Senci absentovali aj viacerí nominovaní, ktorí mali problémy s cestovaním a k Slnečným jazerám dorazia neskôr. Citeľnou stratou je zranenie útočníka Stanislava Šestáka, ktorý z Weissovho kádra vypadol.
Kouč SR musel ešte pred zrazom nútene vymeniť zraneného Mareka Čecha z West Bromwich Albion za Dušana Šventa z Red Bull Salzburg. Zdravotné problémy hlásili aj Peter Pekarík (choroba), Róbert Vittek, či Mário Pečalka (koleno). "Jedna etapa našej športovej časti života, ktorou bola účasť na MS, sa skončila a máme na čo spomínať. Verím, že sa odrazíme do svetlejšej budúcnosti, aby diváci žili v očakávaní toho, že sa nám taký úspech môže podariť ešte niekoľkokrát," povedal Weiss. O súperoch v B-skupine sa vyjadril: "Tímy sú vyspelejšie futbalovo, sú silné ekonomicky a sú to ťažší protihráči ako v minulej kvalifikácii. Najťažší zápas je ten najbližší, o štyri dni hráme s Macedónskom, svedomito sa naň pripravíme. Nemôže byť reč o podcenení súpera, ktorý má v kádri Pandeva a iné individuality. Vstup do kvalifikácie je veľmi dôležitý," dodal Weiss.
Na margo absencií vyhlásil: "Vypadol Marek Čech, chýba nám Stano Šesták, Vittek síce prišiel na zraz, ale pravdepodobne do prvého zápasu nezasiahne. Pokúsime sa ho dať dokopy na zápas v Rusku, uvidíme. Dodatočne bol preto nominovaný Švento. Počkám si na všetkých, Kucka hrá večer a ostatní sa dostavia neskôr, lebo mali problémy s cestovaním. Verím v silu tohto mužstva, v dobrú partiu, čo nás sprevádzalo v minulej kvalifikácii a verím, že budeme žiť do posledného zápasu. Mužstvo je skúsenejšie, ale zároveň veľmi mladé. Pevne verím, že si ľudia nájdu cestu na štadión, tak ako v prípravnom zápase s Kostarikou, kde boli fantastickí. Hráči si zaslúžia, aby im fanúšikovia pomohli. Súper nie je mimoriadne atraktívny, ale je to predsa kvalifikačný zápas a ten má iný náboj," dodal 45-ročný kormidelník SR.
Slováci sa stretli druhýkrát po úspešných majstrovstvách sveta v JAR, kde sa im podarilo postúpiť do osemfinále. Druhý augustový týždeň ich v generálke na bratislavských Pasienkoch preverilo Chorvátsko, zápas sa skončil 1:1. Kvalifikáciu o kontinentálny šampionát v Poľsku a na Ukrajine Weissovci odštartujú v základnej B-skupine 3. septembra domácim zápasom proti Macedónsku (20.30 h), o ďalšie štyri dni sa predstavia v ťažkom zápase v Rusku (štadión Lokomotivu, 17.00 SELČ). Okrem týchto súperov zvedie aktuálne 27. tím v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA boj o ME aj s Írmi, Arménmi a Andorrou.
Slováci absolvujú v pondelok o 17.00 otvorený tréning v seneckom NTC, v utorok a v stredu budú trénovať bez prítomnosti médií. Vo štvrtok dopoludnia rovnako v Senci je na programe oficiálny predzápasový tréning, zápas v piatok 3. septembra povedie ako hlavný rozhodca Švajčiar Claudio Circhetta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies