Slováci na úvod Dunajského pohára presvedčivo zdolali Rumunov

NETKY.SK • 19 December 2015, 07:35 • 2 min
Slováci na úvod Dunajského pohára presvedčivo zdolali Rumunov

KOŠICE - Slovenskí reprezentanti vo vodnom póle úspešne vstúpili do 53. ročníka Dunajského pohára v Košiciach.

slovakia

left justify in out

V Mestskej krytej plavárni zdolali účastníka blížiacich sa ME Rumunsko presvedčivo 12:5. Zverenci španielskeho trénera Antonia Estellera sa najbližšie predstavia v sobotu o 19.30 h proti Maďarsku.

 

Dunajský pohár, piatok:

Slovensko - Rumunsko 12:5 (5:0, 1:1, 2:2, 4:2)

Góly: Ďurík 4, Faměra 3, Kolárik 3, Baláž 1, Úradník 1 - Radu 2, Ghiban 1, Teohari 1, Chioveanu 1

Zostava SR: Gogola, Kozmér - Faměra, Zaťovič, Úradník, Ďurík, Baláž, Seman, Maroš Tkáč, T. Bielik, Polovic, Kolárik, P. Tkáč

 

Slováci mali výborný vstup do zápasu, keď sa rýchlo ujali vedenia a v prvej štvrtine si vypracovali rozhodujúci náskok. Rumuni sa k slovu dostali až za stavu 6:0, keď na prvopolčasových 6:1 znížil Radu. V druhej polovici zápasu Rumuni vyrovnali hru, no domáci nedovolili súperovi výrazne zdramatizovať zápas. Jeho skóre napokon uzavrel najlepší strelec zápasu Lukáš Ďurík.

 

Martin Faměra (SR): "V prvých dvoch štvrtinách sme prekvapili Rumunov. Kým sa "rozkukali," bolo to 6:1 pre nás. Je dôležité, že sme premenili vytvorené šance. Pripadalo mi to, že Rumuni k tomu zápasu pristúpili veľmi laxne. Myslím si, že sme podali dobrý výkon ako po taktickej, tak aj fyzickej stránke. Ak takto budeme hrať proti Maďarom alebo Francúzom, tak sa nebudeme mať za čo hanbiť."

 

Juraj Zaťovič (SR): "Do zápasu sme nastúpili vo veľkom tempe. Hrali sme to, na čom sme sa dohodli. Priebeh trochu zaskočil aj nás. Vyhrali sme zaslúžene, Rumuni naopak pôsobili trochu ťažkopádne. Bolo to však preto, že sme im nedali veľa šancí. S touto hrou som spokojný a verím, že v takomto tempe budeme pokračovať aj ďalej."

 

Ďalší výsledok prvého hracieho dňa:

Maďarsko - Francúzsko 13:7 (3:3, 3:2, 5:1, 2:1)

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies